EFES 2022 Tatbikatı'na sayılı günler kaldı
Türk Silahlı Kuvvetlerinin (TSK) planlı tatbikatlarından EFES-2022 Birleşik, Müşterek Fiilî Atışlı Arazi Tatbikatı, İzmir'in Seferihisar ilçesinin Doğanbey Mevkii’nde 31 Mayıs - 9 Haziran 2022 tarihleri arasında icra edilecek.

TSK, tatbikatlarına hız kesmeden devam ediyor.
İki yıldır bir gerçekleştirilen EFES Tatbikatı; Türkiye’nin ev sahipliğinde, Ege Ordusu Komutanlığının sevk ve idaresinde, dost ve müttefik ülke unsurlarının katılımıyla yapılıyor.
EFES-2022 Tatbikatına katılmak için TCG GİRESUN fırkateynimiz refakatinde Foça’ya intikal eden Libya Deniz Kuvvetleri unsuru SHAFAK hücumbotu ile Doğu Akdeniz’de eğitimler icra edildi.#MSB pic.twitter.com/2TlRgtM2Ms
— T.C. Millî Savunma Bakanlığı (@tcsavunma) May 27, 2022
EFES-2022 Türkiye'nin, milli harp teknoloji ve ürünleri ile geleceğin teknolojilerinin görücüye çıkardığı bir organizasyon da olacak. Tatbikat'ta, TSK envanterine giren veya girmesi planlanan ürünler de kullanılacak.
EFES-2018'e 950'si katılımcı ülkelerden olmak üzere yaklaşık 7 bin 500 personel görev alırken, etkinliği izlemek için ise 38 ülkeden 65 gözlemci hazır bulunmuştu.