Otto Games Genel Müdürü Eyüp Karataş SavunmaTR’ye özel açıklamalarda bulundu.
Otto Games Genel Müdürü Eyüp Karataş, uzun yıllardır oyun sektöründe aktif bir şekilde çalıştıklarını ve oyun sektörü ile savunma sanayiinin Türkiye’nin yükselen değerleri olduğunu söyledi.
"Savunma sanayii ve oyun sektörünün bir araya gelmesi kaçınılmazdı"
Eyüp Karataş: “Türkiye’nin yükselen değerlerinden olan oyun sektörünü ve savunma sektörünü bir araya getirmek bizler için kaçınılmazdı. Biz de 2018 yılında bu gerekliliğin farkına vararak gerekli adımları attık. 2019 yılında ilk ürünümüz olan Operasyon Anka ile sektöre giriş yaptık.” dedi.
“Türk savunma sanayiinin ilk oyunu Operasyon Anka”
Otto Games Genel Müdürü Eyüp Karataş, Operasyon Anka’nın akabinde Operasyon Atak, ardından Savunma Sanayii Başkanlığı için üç adet VR oyunu üzerine çalıştıklarını belirtti.
Operasyon Anka oyunun Türk savunma sanayii’nin ilk oyunu olduğunu söyleyen Eyüp Karataş; “Mobil platformlar için ürettiğimiz Operasyon Anka oyunu, TUSAŞ’ın üretmiş olduğu İnsansız Hava Aracı (İHA) olan Anka-S’in yer aldığı, senaryolu, 40 bölümü olan bir oyundur. Operasyon Anka oyunu ilk olarak IDEF 2019’da yayınlandı, yayınlandığı andan itibaren ilk ayında 100 binden fazla indirme alarak inanılmaz bir hite ulaştı. Operasyon Anka ile başlayan serüvenimizde esas amacımız ve planımız; gençler üzerinde kalıcı bir etki bırakmaktı, amacımıza da ulaştığımızı düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.
“Oyun sektörünün 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını görüyoruz”
Türkiye’de oyun sektörünün gelişim süreci ve şu anda gelmiş olduğu nokta üzerine de açıklamalar yapan Karataş, Türkiye’de oyun sektörünün geç farkedildiğini söyledi.
Eyüp Karataş: “2018 yılının ihracat rakamlarına baktığımızda Savunma Sanayii sektörünün 2 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını görüyoruz. Yine aynı yılın ihracat rakamlarına baktığımızda oyun sektörünün de 1 milyar doların üzerinde ihracat yaptığını görmekteyiz. Oyun sektörünün ulaşmış olduğu rakam, sektörün çok geniş ve potansiyelinin fazla olduğunu bizlere göstermektedir. Zaten yakın bir zaman önce yapılan satışlar sektörün ne kadar büyük bir potansiyelinin olduğunu kanıtlar nitelikte.Biz savunma sanayii ve oyun sektörünü bir araya getirmiş bir kurum olduğumuz için iki sektörü kıyaslama şansımız da oldu. Bu sayede hem ihracat rakamlarını takip edebiliyoruz hem de iki sektörde çalışan kişi sayısını görebiliyoruz. Savunma sanayii sektörüne baktığımız zaman çalışan sayısının 70 binin üzerinde olduğunu görüyoruz ancak oyun sektöründe çalışan kişi sayısı yüzlerle ifade edilmekte. 2018 yılında 1 milyar doların üzerinde ihracat yapmış olan oyun sektörünün çalışan kişi sayısın baktığımızda da ne kadar gelişmeye açık olduğunu görüyoruz.” dedi.
Otto Games Genel Müdürü Eyüp Karataş son olarak; çalışan sayısına ve ihracat getirisine baktığımız zaman, oyun sektörünün gelişmeye son derece açık bir alan olduğunu daha iyi anlayacağımızı ve meraklı gençlerin oyun sektörüne girmesi gerektiğini söyledi.