2020 yılının en iyi tabancası: SAR 9X

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/5qMmxGPA1nOeuuvXkCUEEc” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

Sarsılmaz SAR 9X, başarı listesine bir yenisini daha ekledi. Dünyanın en seçkin silah uzmanlarının katıldığı oylamada SAR 9X “2020 Yılının En İyi Tabancası” seçildi.

SAR 9X, Savunma Sanayii Başkanlığı’nın (SSB) başlattığı “Özgün Yerli Tabanca Projesi” kapsamında Sarsılmaz tarafından tamamen yerli imkanlarla geliştirildi. Türkiye’nin özgün ve yerli tabancası olma özelliğini bünyesinde bulunduran SAR 9 serisinin yeni versiyonu SAR 9X, ABD’de “2020 Yılının En İyi Tabancası” ödülünü alarak göğüsleri kabarttı.

Sarsılmaz tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin ateşli silahlar dergisi On Target tarafından düzenlenen 2020 Editors’ Choice Award’da (Editörlerin Seçimi Ödülü) tabanca alanında uzman Amerikalı editörler, oyunu SAR 9X’den yana kullandığı ifade edildi.

Sarsılmaz tabancaları, şirketin Alabama Auburd’da bulunan yan kuruluşu SAR USA tarafından ABD’ye ithal ediliyor.

Editors’ Choice Award’da, dünyanın önde gelen silah üreticilerinin en iyi tabancaları kapsamlı bir değerlendirmeye alındı. Değerlendirme, dünya silah pazarını yakından takip eden ve aynı zamanda dünyanın seçkin silah uzmanlarının silahların uygulamaya dayalı teknik testlere tabi tutulması yöntemiyle gerçekleştirildi.

SAR 9X, seri atışlarda üst düzey grupman sağlıyor

Ödülü kazanan ve Türkiye’nin en seçkin güvenlik birimleri tarafından kullanılmakta olan SAR 9X, düşük atış aksı sayesinde şahlanma kontrolü kolaylığı ile takip eden atışlarda daha iyi grupman sağlanmasına olanak veriyor.

Üç farklı ebatta değiştirilebilir arka sırtlık ve kabza yan kapakları sayesinde kullanıcıya ergonomik tutuş kolaylığı sağlayan SAR 9X, kapak üzerindeki soğutma kanalları sayesinde seri atışlarda namlunun hızlı soğumasına olanak sağlayarak daha iyi grupman imkanı da sunuyor.

Yine tetik emniyeti özelliği ile tetik çekilmedikçe iğneyi bloke ederek silahın ateş almasını engelleyen SAR 9X, kırmızı nokta tetik göstergesi ile mekanizmanın kurulu olduğunu da gösteriyor.

Sarsılmaz SAR 9

Üstün nitelikli polimer görev tabancası SAR 9, soğutma kanalları ve hologram sight yeniliği ile kullanıma sunuldu. Göz dolduran Cerakote kaplama ile kullanıcı isteğine göre renk ve desen çeşitliliğine sahip olan silah, 9×19 mm mühimmatları ateşleyebiliyor. Tek hareketli çalışma mekanizması ve 15+1 veya 17+1 konfigürasyonda kullanılabilen SAR 9X yarı otomatik tabanca 193 mm uzunluğunda. 113,5 mm’lik namlu tercih edilen silahın ağırlığı ise 790 gram.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.