"2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği" yaklaşıyor

Başvuruları 20 Ağustos’ta biten ve heyecanla beklenen “2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği” 2 Eylül’de başlıyor.

Gökyüzü meraklılarını bir araya getirecek olan “2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği”nde dev teleskoplarla incelemeler yapılacak; çeşitli atölyeler, yarışmalar düzenlenip seminerler verilecek.

Resim

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank resmî Twitter hesabından, programa dair paylaşımda bulundu. Varank yaptığı paylaşımda 3000 yıllık geçmişiyle dünya tarihinin en önemli keşiflerinden olan Diyarbakır Zerzevan Kalesi’nden uzayı keşfedeceklerini, Türkiye’nin geleceği olan gençlerin ve ailelerinin 3 gün boyunca bilim, gökyüzü, yıldızlar ve Millî Uzay Programı ile meşgul olacaklarını duyurdu. Bakan Varank paylaştığı gönderide  “3000 yıllık geçmişiyle dünya tarihinin en önemli keşiflerinden olan Diyarbakır Zerzevan Kalesi’nden uzayı keşfedeceğiz. Ülkemizin geleceği gençler ve aileleri 3 gün boyunca bilim, gökyüzü, yıldızlar ve millî uzay programı ile meşgul olacak.” ifadelerine yer verdi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın dışında Gençlik ve Spor Bakanlığı, TÜBİTAK, Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Diyarbakır Valiliği ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen “2021 Uluslararası Diyarbakır Zerzevan Gökyüzü Gözlem Etkinliği” ile Türkiye’nin dört bir yanından gökbilim meraklıları bir araya gelecek ve dev teleskoplarla gökyüzünü inceleme fırsatı bulacak.

18-29 yaş aralığındaki genç katılımcılar, etkinlik boyunca düzenlenecek olan seminerler, yarışmalar ve gökbilim ile ilgili birçok atölye ve etkinliğe dahil olarak keyifli vakit geçirecek.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.