2021 yılı içerisinde 81 milyon dolarlık kripto para çalındı

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed/episode/0v5arFFY3Nd84cEffmNIg9″ width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

Siber saldırılar son zamanlarda kripto parayı da derinden sarstı.

ABD merkezli blok zincir veri analitik şirketi Chainalysis tarafından yapılan bir araştırma, ransomware (fidye yazılımı) saldırıları nedeniyle 2021 yılında en az 81 milyon dolarlık kripto paranın çalındığı gösterdi.

Bununla birlikte, yeni siber suç faaliyetlerinin ortaya çıkmasıyla bu rakamın daha da artabileceği söyleniyor.

Araştırmada, fidye yazılımı saldırılarını gerçekleştiren siber saldırganların kurbanlarından fidye olarak talep ettikleri kripto para ile daha tehlikeli hale geldikleri ifade edildi.

Rusya bağlantılı siber suçlular en büyük finansal yarar sağlayanlar oldu

Chainalysis, Rusya bağlantılı siber suçluların bu yıl şimdiye kadar kripto para bazlı suçtan en büyük finansal yarar sağlayanlar olduğunu belirtti. Rusya bağlantılı siber korsanlar, geçen yıl yüzde 86 olan ransomware gelirlerinin bu yıl yüzde 92’sini sahip oldu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya bağlantılı DarkSide grubu, ABD’nin doğu kıyısına benzin ve dizel yakıt taşıyan ana kanal Colonial Pipeline’a fidye yazılımı saldırısı düzenlemişti. DarkSide sadece bu saldırıdan fidye olarak 5 milyon dolar değerinde Bitcoin elde etti.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.