2022 siber güvenlik tahminleri açıklandı

Pandemi başat etken olmak üzere yaşamsal faaliyetlerin dijital dünya üzerinden ilerletilmeye çalışıldığı 2021 yılında pek çok siber olay yaşanmışken uzmanlar, 2022 için çeşitli tahminlerde bulundu.

2021 yılı siber alanda fidye yazılım saldırılarının oldukça yoğun olduğu, devletler ve kurumların çeşitli önlemlerle siber güvenlik altyapılarını geliştirmeye çalıştıkları bir yıl olarak tamamlandı.

WatchGuard ekibinin tahminlerine göre ise 2022 yılında farklı siber olaylar bizi bekliyor. 

Siber sigortalarda artış yaşanacak

2021 yılında çok sayıda şirkete siber saldırıların düzenlendiğini ve şirketlerin gerek prestij kaybı gerekse maliyet kaybı noktasında ciddi zararlar gördüğüne şahit olmuştuk. Şirketlerin bu sene, siber saldırılara karşı kendilerini garanti altına almaya yönelecekleri düşünülüyor. Bu bağlamda tahminlere göre artan sigorta maliyetlerine rağmen şirketler, siber sigortalarını artıracak.

Siber uzay, ‘hacker’ların hedef tahtasında yer alacak

Fidye yazılımı saldırıları, zararlı yazılımlar, oltalama saldırıları… ‘Hacker’ların, uzmanların nitelemesiyle bazen “dikkat çekmek” bazen de para elde etmek için çok çeşitli bir saldırı yöntemi yelpazesiyle kişileri veya doğrudan devletleri hedef aldıklarını gördük. WatchGuard ekibinin yaptığı başka bir tahmine göre 2022 yılında, bilgisayar korsanlarının siber uzayı hedef aldıkları saldırılar manşetlerde fazlasıyla yer bulacak.

Mesajlaşma platformları risk altında

Veri ihlali, kullandığımız uygulamaların sahibi olan ve uzun uzun sözleşmeleri onaylamamızı talep eden şirketler bazında aşina olduğumuz bir durum haline geldi. Bunun üzerine çok sayıda dava açıldı ve/veya yaptırımlar uygulandığı oldu. Ancak günün sonunda kullanılan platformların tamamen güvenli olduğu yönünde net bir güven oluşmuş değil. Devasa hukuk programlarıyla temel atan teknoloji devleriyle ilgili böyle bir tereddüt mevcutken kötü niyetli bilgisayar korsanlarının kullandığımız platformlar açısından bir tehdit oluşturmadığını düşünmek mümkün olmazdı. Nitekim, uzmanların 2022 tahminleri de bunu gösteriyor.

WatchGuard ekibinin tahminlerine göre mesaj temelli phishing saldırılarının, mesajlaşma platformlarına yöneliminin artacağı ve platformlara ilişkin saldırı haberlerini fazlasıyla gündemimize dahil edeceğimiz düşünülüyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.