2022 ve sonrası için 8 siber güvenlik tahmini

Gartner analistleri, siber güvenliğin geleceği hakkında güvenlik ve risk yönetimi uzmanlarının kullanabileceği 8 tahminde bulundu.

1. Gartner tarafından oluşturulan tahminlere göre 2023 yılının sonuna gelindiğinde modern gizlilik yasaları, dünya nüfusunun yüzde 75’inin kişisel bilgilerini kapsayacak.

2. 2024 yılına kadar siber güvenlik ağ mimarisini benimseyen kuruluşlar, siber güvenlik vakalarından görecekleri etkiyi ortalama olarak yüzde 90 oranında azaltacak.

3. 2024 yılına kadar işletmelerin yüzde 30’u, bulut tarafından sağlanan Güvenli Web Ağ Geçidi (SWG) Bulut Erişimi Güvenlik Aracıları (CASB), Sıfır Güven Ağ Erişimi (ZTNA) ve Hizmet Olarak Güvenlik Duvarı (FWaaS) özelliklerini aynı sağlayıcıdan edinecek.

4. 2025 yılına kadar kuruluşların yüzde 60’ı, üçüncü taraf işlemlerini ve iş anlaşmalarını yürütürken siber güvenlik riskini öncelikli belirleyici olarak kullanacak.

5. 2025 yılının sonuna gelindiğinde fidye yazılım ödemelerini, para cezalarını ve müzakerelerini düzenleyen yasaları kullanacak devletlerin oranı yüzde 30’a yükselecek.

6. 2025 yılına kadar yönetim kurullarının yüzde 40’ı özel bir siber güvenlik komitesine sahip olacak.

7. 2025 yılına kadar CEO’ların yüzde 70’i, kurumsal dayanıklılık kültürünü zorunlu kılarak sivil, politik hatta hava durumu olaylarından kaynaklanan siber suç tehditlerinden korunmayı amaçlayacak.

8. 2025 yılına gelindiğinde tehdit aktörleri, silahlaştırılmış operasyonel teknoloji ortamlarına sahip olarak düzenlenen siber saldırılarla insan kayıplarına neden olacak.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.