3000 Tonluk Denizaltı Havuzu denize indirildi

Türk savunma sanayii, Türk Donanması’nın ihtiyaçlarına cevap vermeye devam ediyor.

Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde yürütülen Denizaltı Havuzu Projesi kapsamında inşa edilen “3000 Tonluk Denizaltı Havuzu” denize indirildi.

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’nın denizaltı inşa ve modernizasyon ihtiyaçlarının karşılanması için kritik önemi haiz, kendi sınıfında dünyada sayılı havuzlar arasında yer alan Denizaltı Havuzu ile denizaltıların bakımları ve acil durumlarda havuzlanması sağlanabilecek.

Milli Savunma Bakanlığı, 3000 Tonluk Denizaltı Havuzu’nun denize indirilmesi yaptığı paylaşımla duyurdu.

MSB tarafından yapılan paylaşımda, “Bakanlığımıza bağlı ASFAT ana yükleniciliğinde yürütülen Denizaltı Havuzu Projesi kapsamında inşa edilen “3000 Tonluk Denizaltı Havuzu” bugün denize indirildi. 

Deniz Kuvvetleri Komutanlığımızın denizaltı inşa ve modernizasyon ihtiyaçlarının karşılanması için kritik önemi haiz, kendi sınıfında dünyada sayılı havuzlar arasında yer alan Denizaltı Havuzu ile denizaltılarımızın bakımları ve acil durumlarda havuzlanması sağlanabilecek.

Deniz Kuvvetlerimiz ve savunma sanayimiz için böylesine kritik bir projeyi başarıyla hayata geçiren ASFAT ve Tersaneler Genel Müdürlüğümüzü kutluyor, kendilerine asil milletimizi gururlandıracak nice başarılar diliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.