TEKNOFEST drone yarışması şampiyon adaylarını bekliyor

TEKNOFEST 2023, heyecan veren yarışmalara sahne olacak.

Bünyesinde farklı kategorilerdeki yarışmalara ev sahipliği yapan TEKNOFEST, kıyasıya mücadelenin adresi olacak.

TEKNOFEST; Türkiye Drone Şampiyonası için son başvuru tarihinin 15 Ocak 2023, World Drone Cup için son başvuru tarihinin ise 1 Şubat 2023 olduğunu duyurdu.

Türkiye Hava Sporları Federasyonu, İnsansız Hava Araçları Branşı bünyesinde, Gençlik Spor Bakanlığı İl Müdürlükleri tarafından verilen sporcu lisansına sahip yarışmacı adayları, TEKNOFEST Drone Şampiyonası’na bireysel başvuru ile katılabilecek.

3 etaptan oluşacak olan TEKNOFEST Drone Şampiyonası’nın ilki 2-5 Mart’ta İzmir’de, ikincisi 16-19 Mart’ta Ankara’da gerçekleşecek.

2 etabın galibi olan sporcular TEKNOFEST 2023 İstanbul’da gerçekleşecek olan büyük finale katılmaya hak kazanacak. Dereceye giren sporculardan birinciye 30 bin TL, ikinciye 20 bin TL, üçüncüye ise 10 bin TL ödül verilecek. Ayrıca TEKNOFEST Drone Şampiyonası Büyük Final yarışının birincisi TEKNOFEST 2022 kapsamında düzenlenecek olan World Drone Cup’ta Türkiye’yi temsil edecek.

World Drone Cup birincisine 80 bin TL ödül

TEKNOFEST bünyesinde, STM desteğiyle düzenlenen TEKNOFEST World Drone Cup, dünyanın en fazla ülkeden katılım sağlayan drone organizasyonudur. Yarışmanın sonunda dereceye girenlere sırasıyla 80 bin TL, 60 bin TL ve 40 bin TL ödül verilecektir.

2019 yılında İngiltere’de düzenlenen Event Production Awards’ın ev sahipliği yaptığı ödül töreninde “Yılın En İyi Spor Ödülü”nü kazanan World Drone Cup; 2018 yılında 25 ülkeden 64 sporcunun, 2019 yılında 32 ülkeden 64 sporcunun, 2021 yılında 32 ülkeden 32 sporcunun ve son olarak 2022 yılında 26 ülkeden 32 sporcunun katıldığı Dünya’nın en fazla ülkeden katılım sağlayan drone organizasyonu olarak rekorunu devam ettirmektedir.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.