PN MİLGEM’in 3’üncü gemisi suya indirildi

Türk savunma sanayiinin ulaştığı son seviye; dost ve kardeş ülkelerle olan tarihi bağları her geçen gün derinleştiriyor.

Bu kapsamda en ileri teknolojiler gözetilerek üretilen ve dünya çapında rekabet gücüne sahip Türk savaş gemileri, kardeş ülke Pakistan’ın gücüne güç katmaya devam ediyor. 

Pakistan Deniz Kuvvetleri için 4 adet MİLGEM sınıfı korvet inşa etmek üzere ASFAT yükleniciliğinde başlatılan PN MİLGEM projesinin 3’üncü gemisi de düzenlenen törenle denize indirildi. Törene başta Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif, Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar ve iki ülkeden askerî ve devlet temsilcileri katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan katıldığı törende önemli açıklamalarda bulundu. Pakistan MİLGEM Korvet Projesi kapsamında üçüncü gemi olan Khaiber’in suya indirilme törenini icra ettiklerini kaydeden Erdoğan, “Dördüncü ve son gemimizi de Allah’ın izniyle Pakistanlı kardeşlerimize 2025’in Şubat ayında teslim etmeyi planlıyoruz.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Savunma sanayii alanındaki ortaklığımızı geliştirme konusunda gerekli müşterek iradeye sahibiz. Pakistan’la her alandaki iş birliğimizi daha da ileriye taşıyarak, bölgemizde ve dünyada örnek bir dayanışma ortaya koymayı sürdüreceğimize inanıyorum. Rabb’im yolumuzu, bahtımızı açık etsin diyorum” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan MİLGEM Projesi’nin hayırlı olmasını diledi. Projenin hayata geçirilmesinde emeği bulunan tüm işçi ve mühendisleri tebrik eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ve heyetine de bugün heyecanlarını paylaştıkları için teşekkür etti.

İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda inşa edilen PN MİLGEM’in 3’üncü gemisi Khaiber kardeş Pakistan’la savunma sanayii alanındaki ilişkileri taçlandıran önemli bir adım oldu.

PN MİLGEM’in ikisi Türkiye’de, ikisi Pakistan’da inşa ediliyor. İlave teknoloji ve teçhizatların Türk savunma sanayii ürünleri arasından seçildiği korvetlerden ilki Babür, 2021’in Ağustos ayında İstanbul’da suya indirilmişti. Bedir gemisi de 2022’nin Mayıs ayında Karaçi’de suyla buluşmuştu. Projenin son gemisi ise 2025 yılının Şubat ayında teslim edilecek.

6 Eylül 2018 tarihinde imzalanan ve Türkiye’nin tek kalemdeki en büyük ihracat projesi olan PN MİLGEM projesi kapsamında üretilen korvetlerde bulunan Savaş Sistemi Ana Entegratörü ve ADVENT Savaş Yönetim Sistemi HAVELSAN tarafından sağlanıyor. 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.