Youtube’dan skandal çeviri

[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed/episode/2lWOiK6N2Lmty1Fo2noKYK” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]

İsrail’in Filistin’de gerçekleştirdiği işgal politikası kapsamında şiddet faaliyetlerini artırması sonucunda Filistin meselesi fazlasıyla gündem oldu. Youtube’da “İsrail’in Gazze İçin En Saçma Açıklaması” başlığıyla yayınlanan bir içerikte, konuşmacının “Filistinli” ifadesini her kullanışında, altyazı bu ifadeyi “terörist” olarak çevirdi.

GZT tarafından hazırlanan “İsrail’in Gazze İçin En Saçma Açıklaması” videosunda Youtube platformunun konuya dair tutumunu alt yazı skandalıyla ortaya sermesi üzerine sosyal medya kullanıcıları tarafından çeşitli tepkiler gösterildi.

İsrail’in Filistinliler üzerine gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda 66’sı çocuk, 39’u kadın olmak üzere 248 Filistinli yaşamını yitirdi; 1948 kişi yaralandı ve 120 bini geçkin kişi de evinden oldu. Yıllardır süren işgal durumu ve hayatını kaybeden, evinden yurdundan olan birçok kişiye rağmen Youtube’un böylesi skandal bir olaya imza atması, sosyal medya kullanıcıları tarafından İngilizce ve Türkçe olarak tepki içeren yorumlarla karşılandı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.