Rusya, Myanmar ile askeri ortaklığı sürdürecek

Myanmar ordusunun 1 Şubat’ta yönetime el koyarak sivil iktidarı sonlandırmasının ardından Amerika ve çok sayıda batılı devlet Myanmar ile ilişkilerini donmaya almış, özellikle savunma sanayii noktasında bir ambargo süreci başlatmıştı. Fakat Rusya ilişkileri koparmak yerine güçlendirmekten yana bir tutum sergiledi. 

Army Recognition tarafından yapılan habere göre, Rus devlet silah ihracat şirketi Rosoboronexport Başkanı Alexander Mikheev, savaş uçakları dahil olmak üzere askeri teçhizat temini için Rusya ile Myanmar arasında yakın bir işbirliği olduğunu söyledi. Myanmar’ın Rosoboronexport’un Güneydoğu Asya’daki ana müşterilerinden biri olduğunu vurgulayan Mikheev, ülkenin Rus devlet savunma sanayii şirketi Rostec’in de önemli bir ortağı olduğunu ekledi.

2001’den bu yana iki ülkenin savunma sanayii alanında güçlü bağları devam ederken Rusya, bu süre zarfında 34 adet MiG-29 savaş uçağı, 18 adet Yak-130 eğitim uçağı, 6 adet Su-SME, Igla-S taşınabilir hava savunma sistemi ve daha çok sayıda askeri malzemeyi Myanmar ordusunun kullanına sundu.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.