Fransız ordusu silah kaçakçılığı ile çalkalanıyor

Fransız ordusu silah kaçakçılığı skandalı ile zor günler yaşıyor.

TRT Haberin haberine göre Fransa; ordu ve Savunma Bakanlığı personellerinden bir grubun silah kaçakçılığı yaptıkları haberi ile sarsıldı. Ülkenin askerî ve savunma kurumlarından böyle bir haber gelmesi güvenlik tartışmalarını da beraberinde getirdi.

Fransız Mediapart gazetesi, Fransız polisinin olayın ardından geniş çaplı bir silah kaçakçılığı soruşturması başlattığını belirtti. Soruşturma kapsamında uyuşturucu kaçakçılarına ve aşırı sağ örgütlere satılmak üzere 200’den fazla silah ele geçirildi. Haberin devamında, silah kaçakçılığında bulunan kişilerin; ikisi emekli, 3 Fransız subayı ve Fransa Savunma Bakanı Florence Parly’nin onbaşı şoförü olduğu ifade edildi.

Bakan şoförü asker kökenli

Davada silah edinmek, bulundurmak ve başkalarına nakletmek ile suç örgütü üyesi olmakla suçlanan asker kökenli şoförün, silah kaçakçılığı skandalının ortaya çıkarılmasından 6 ay önce, Temmuz 2020’de Bakanlığa girdiği ve bazı seyahatlerinde Bakana eşlik ettiği öğrenildi.

Silah kaçakçılığına karışmış birinin Savunma Bakanlığı güvenlik soruşturmasından nasıl geçtiği sorgulanan haberde, ayrıca bakanlığın 2020 yazında stajyer ehliyeti olan bir askeri şoför olarak atamayı değerlendirdiği ancak bu karardan vazgeçildiği belirtildi.

Savunma Bakanlığı’ndan da iddialar üzerine açıklama gecikmedi. Açıklamada, konunun yargıya taşındığı, Savunma Bakanı’nın şoförünün açığa alındığı belirtildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.