Angola Cumhurbaşkanı’ndan SSB’ye ziyaret

Türk savunma sanayiinin Afrika ülkeleriyle olan iyi ilişkileri gelişerek devam ediyor.

Bir süredir Türkiye’de bulunun ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la da görüşmeler gerçekleştiren Angola Cumhurbaşkanı João Manuel Gonçalves Laurenço ve beraberindeki heyet bugün Savunma Sanayii Başkanlığı’nı da bir ziyarette bulundu.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ile birlikte Savunma Sanayii Başkanlığı’nı gezen Angola Cumhurbaşkanı João Manuel Gonçalves Laurenço, Türk savunma sanayii hakkında bilgiler aldı.

Yapılan ziyarette Angola Cumhurbaşkanı’na SSB’nin yürütmekte olduğu faaliyetler anlatıldı.

Ayrıca görüşme ile ilgili resmî sosyal medya hesaplarından açıklama yapan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, iki ülke arasındaki iş birliklerini artırmayı hedeflediklerini söyledi.

Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir’in yaptığı açıklamada, “Angola Cumhurbaşkanı João Manuel Gonçalves Laurenço kurumumuzu ziyaret etti. Kendisine yürüttüğümüz çalışmaları anlattık. İki ülke arasındaki savunma sanayii iş birliğini artırmayı hedefliyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Her geçen gün gelişmeye devam eden Türk savunma sanayii özellikle son dönemde Afrika ülkeleriyle iş birliğini artırmış durumda.

Bugün gerçekleşen ve kamuoyuna duyurulan bir diğer gelişme de ASFAT A.Ş. tarafından geliştirilen Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı (MEMATT) Burkina Faso’ya ihraç edilmesiydi.

Bu gelişmenin hemen ardından Angola Cumhurbaşkanı’nın SSB’yi ziyaret etmesi de savunma sanayii takipçilerinin ilgisini çekti.

Angola ve Türkiye’nin savunma sanayii alanında yapacağı iş birliklerinin konuşulduğu ziyaret oldukça olumlu tepkiler aldı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.