ABD, donanmada "insansız" sisteme geçecek

ABD Deniz Kuvvetleri’nin önümüzdeki yıllarda daha büyük ve daha hafif bir donanma kurması bekleniyor.

Defense News tarafından yapılan habere göre Pentagon’un, ABD donanmasına elindeki gemi sayısını önemli bir oranda artırması yönünde işaret vermesi bekleniyor. Defense News tarafından elde edilen belgelere göre ABD’li yetkililer tarafından konuşulan gemi sayısı 530’a kadar ulaşıyor.

ABD Deniz Kuvvetleri’nin daha hafif ancak daha çok gemiden oluşan bir deniz filosu kurmaya yönelmesi bekleniyor. Deniz filosunun içerisinde uçak gemilerinin ve büyük savaş gemilerinin sayıca daha az olması da beklenenler arasında bulunuyor.

İnsanlı gemiler insansız gemilere dönüştürülebilir

ABD Savunma Bakanı Mark Esper tarafından görevlendirilmiş iki grubun yaptığı çalışmalara göre, insanlı ve insansız platformlar sayıldığında gelecek ABD donanmasının 480 ile 534 gemiden oluşması planlanıyor. Bu sayı şu anki 2030 yılına kadar 355 insanlı gemi barındırma hedefinden sayıca yüzde 35 kadar daha fazla.

Savunma Bakanı Esper verdiği bir röportajda, büyük bir filo kurmak için izleyebilecekleri yollardan birinin hızlı bir şekilde daha az insan ile hareket eden gemiler yapıp ilerleyen zamanlarda bu gemileri insansız olarak kullanıma geçirebileceklerini söyledi. İnsanlı gemilerin ilerleyen zamanlarda koşullar ve teknolojiye göre insansız hale getirebileceklerini söyledi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.