Hindistan’ın siber güvenlik uzmanı ihtiyacı artıyor

Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını, gerek gerçek gerek tüzel kişilerin teknoloji ile daha entegre bir hayatın içine dahil olmalarına sebep oldu. Bu duruma paralel olarak dünya genelinde, siber saldırılar ile siber güvenlik uzmanı talebinde büyük bir artış yaşandı.

The Hindu Business Line’da yer alan habere göre Hindistan, bu süreçte siber tehdidin etkilerini en çok hisseden ülkelerin başını çekmektedir.

Hindistan Bilgisayar Acil Durum Müdahale Ekibi (Indian Computer Emergeny Response Team, Cert-In) verilerine göre, ülkede yaşanan siber saldırılar 2020 yılında yaklaşık yüzde 94’lük bir artış göstererek 1,15 milyonu aştı. Bunun yanı sıra gidişata dair tahminler arasında Hindistan’ın, 2024 yılına kadar siber güvenlik uzmanı ihtiyacının yüzde 200’lük bir artış göstereceği düşüncesi yer alıyor.

Kingsley Gate Partners tarafından yapılan başka bir araştırmaya göre ise Hindistan’da, salgının başlangıcından bu yana şirket idarecilerinin en büyük problemi siber saldırılar olurken; istihdamına en çok ihtiyaç duydukları personel grubu da siber güvenlik uzmanları oldu.

Bu bağlamda şirketlerin siber güvenlik harcamaları sıçrama yapmış durumda ve veri güvenliğini tesis etmek için sanal güvenlikten sorumlu olacak yeni ve prestijli bir pozisyon türedi.

Yapılan araştırmanın ortaya koyduğu bir başka sonuca göre, sadece 2021 yılında Hindistan’ın siber uzmanlara olan ihtiyacı yüzde 100’lük bir artış gösterecek ve yaklaşık 70 bin kişilik yeni talep oluşacak. Fakat talebin böylesine yüksek olmasına rağmen nitelikli uzmanların niceliksel olarak yetersiz olması endişelere sebebiyet veriyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.