Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT) 4 yaşında

Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT), kuruluşunun 4’üncü yılını kutluyor.

Milli Savunma Bakanlığı bünyesinde kurulan Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT), kuruluşunun 4’üncü yılını kutluyor.

MSB’ye bağlı kuruluş olan Askeri Fabrika ve Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT), askeri fabrikalar ve tersanelerin gelişimini ve modernizasyonu sağlamak ve aynı zamanda bunların imkan ve kabiliyetlerini kullanarak ihracat odaklı projeler yapmak üzere 2018 yılında kuruldu.

ASFAT, kuruluşunun 4’üncü yılını resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımla duyurdu.

ASFAT tarafından yapılan paylaşımda, “Türk Savunma Sanayisinin Millî Gücü ASFAT 4 yaşında! Millî sorumluluğumuzun bilinci, nitelikli iş gücümüz ile kalite anlayışımızdan ödün vermeden çalışmalarımıza her zamankinden daha büyük bir azim ve kararlılıkla devam edeceğiz. ASFAT’ımızın kuruluş yıl dönümü kutlu olsun!” ifadelerine yer verildi.

ASFAT’ın 4 yıllık başarı karnesi

ASFAT, kısa sürede “yapılamaz” denileni yaparak Cumhuriyet tarihinin tek kalemde gerçekleştirdiği en büyük savunma sanayii ihracatı olan “PN MİLGEM” projesine imza attı. Pakistan için toplamda 4 gemiyi kapsayan PN MİLGEM projesinde, ilk gemi 15 Ağustos 2021 tarihinde denize indirildi.

ASFAT tarafından TSK’nın ihtiyaçlarını karşılamak üzere yerli ve milli imkanlarla geliştirilen Mekanik Mayın Temizleme Teçhizatı da (MEMATT), Milli Mayın Faaliyet Merkezine (MAFAM) “Uluslararası Sertifikasyon Merkezi” olma yeteneğini kazandırdı. Kardeş ülke Azerbaycan ile yapılan anlaşma sonrası 20 adet MEMATT’ın teslimatı peyderpey gerçekleştiriliyor. Burkina Faso ve Togo’ya yapılan 2’şer adet MEMATT satışı ile bölgeye ilk savunma sanayii ihracatı da yapılmış oldu.

ASFAT’ın çalışmalarıyla A400M uçakları artık Türkiye’ye gelecek. ASFAT tarafından kurulan A400M Retrofit Merkezi, Kayseri 2’inci Hava Bakım Fabrika Müdürlüğünü dünyada AIRBUS tesisleri dışında ilk ve tek bakım, onarım ve yenileme merkezi haline getirmiş oldu. Türkiye bu konuda tüm dünyaya hizmet verebilecek ve kazandığı yeteneklerin ihracını yapabilecek bir konuma yükseldi.

Türk Deniz Kuvvetlerinin 2 adet Açık Deniz Karakol Gemisi ihtiyacını karşılamak için Tersaneler Genel Müdürlüğü ve İstanbul Tersanesi Komutanlığının da desteğiyle çalışmalara başlayan ASFAT, 15 Ağustos 2021’de projeye start verdi. Çok yüksek yerlilik oranıyla tasarlanıp üretimine başlanan proje, beklenen bütçenin %40 altında ve hedeflenenden daha kısa sürede gerçekleştirilecek.

ASFAT ayrıca Türk Deniz Kuvvetlerinin hizmetine sunulan 10 bin tonluk Yüzer Havuz’u hayata geçirirken, yeni dönemde de Denizaltı Yüzer Havuzu Projesi’nin yapımına devam ediyor. ASFAT tarafından Hassas Güdüm Kiti – 82 (HGK-82), Nahçıvan Askeri Fabrikalarının donatılması ve modernizasyonu gibi birçok önemli projenin çalışmaları da sürüyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.