İnsansız muharebe sistemleri alanında yeni proje ve çalışmalar ortaya çıkmaya devam ediyor.

İsrail'den bir NATO ülkesine 120mm tank mühimmatı satışı İsrail'den bir NATO ülkesine 120mm tank mühimmatı satışı

Janes sitesinde yer alan haberde Müşterek Silahlanma İşbirliği Teşkilatı (Organisation for Joint Armament Cooperation, OCCAR) ve ulusal endüstri ortaklarının, orta irtifa-uzun havada kalış süresi (medium-altitude long-endurance, MALE) sınıfı uzaktan kontrollü hava sisteminin (remotely piloted air system, RPAS) – diğer adıyla Eurodrone – geliştirilmesine fon sağlama kararı verdikleri ifade edildi.

OCCAR yürütme idaresi ile ana yüklenici Airbus Defence and Space üst düzey temsilcileri arasında anlaşma imzalandı. 15 Temmuz tarihinde imzalanan anlaşma, İtalya’dan Leonardo ve Fransa’dan Dassault firmalarının da aralarında bulunduğu Avrupa Savunma Sanayii Geliştirme Programı’nın (European Defence Industrial Development Programme, EDIDP) proje için Avrupa Birliği’nden finansal almasını sağlayacak.

Defence News sitesinde gelişmeye dair başka bir haberde; Eurodrone programının Avrupa Birliği’nden 100 milyon avro (118 milyon dolar) tutarında hibe desteği aldığı, Eurodrone projesi ile Avrupa’nın Amerika Birleşik Devletleri ve İsrail insansız hava araçlarına duyduğu bağımlılıktan kurtulmayı hedeflediği ifade edildi.