Alper Özbilen: Rekabete evet, tekelleşmeye hayır!

Türk savunma sanayii şirketleri haberleşme alt yapılarının yerlileşmesi için yaptığı çalışmaları sürdürüyor.

Milli güvenliğin temel taşlarından olan “milli haberleşme” kavramı, son dönemde yaşanan siber saldırılar ve veri hırsızlıklarının gündeme gelmesi ile ne kadar önemli olduğunu bütün dünyaya kanıtladı.

Bilgisayar, yazıcı, kamera ve benzeri ağ cihazlarının ve diğer ağların birbirine bağlanmasını sağlayan switch’ler de veri güvenliğinin temel taşlarından biri konumunda.

Bu özelliği nedeniyle switch’ler, milli güvenliğin de en önemli unsurlarından biri konumuna geliyor.

Bu kapsamda önemli çalışmalar yapan PAVO Group bünyesindeki PNetworks firması, geliştirmiş olduğu yerli switch’le, haberleşme tekonojileri alanında dünyadaki en önemli oyunculardan biri olmayı hedefliyor.

Geçtiğimiz günlerde haberleşme teknolojileri ve switch’lerin önemi ile ilgili bir açıklama yapan PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, Türkiye’nin artık kendi ağ anahtarını tasarlayıp üreten bir ülke olduğunu söyledi.

Resmi sosyal medya hesaplarından da açıklamalarda bulunan Dr. Alper Özbilen “Türkiye’nin tek yerli switch’i PNETWORKS’e sahip çık!” başlıklı bir paylaşımda bulundu.

Yaptığı paylaşımda yerli switch üretiminin önemine değinen Özbilen şu ifadeleri kullandı: “Türkiye’nin tek yerli switch’i PNETWORKS’e sahip çık!

Kendi İHA ve SİHA’larını, muharip uçaklarını ve helikopterlerini yapabilen bu güzel ülke, Türkiye, kendi ağ anahtarlarını da yapıyor. Uluslararası birkaç kartelin yok etmek için gösterdiği tüm gayretlere rağmen yolundan dönmüyor ve dönmeyecek

Sahip çık! Neden mi?

“Bir ülkenin teknolojik bağımsızlığını artırmak için yerli tasarım ve üretimin kritik önemi sahiptir.”

PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Alper Özbilen yaptığı paylaşımda ayrıca Türkiye’ye ait yerli ağ anahtarının olmasının önemini ise yedi maddede açıkladı.

Dr. Alper Özbilen’in belirtmiş olduğu yedi madde ise şu şekilde:

1)  Ekonomik Bağımsızlık: Yerli switch’ler sayesinde yurtdışına teknoloji transferi için ödenen milyonlarca dolar tasarruf edilir.

2)  Teknolojik Güvence: Yerli üretim, ülkenin kendi teknolojisini geliştirmesine ve potansiyel güvenlik risklerini en aza indirmesine olanak tanır.

3)  İstihdam ve Ekonomik Büyüme: Yerli üretim, ülkede daha fazla iş imkanı ve ekonomik büyüme anlamına gelir.

4)  Özelleştirilebilirlik: Yerli üretim, ağ donanımının özel ihtiyaçlara göre özelleştirilmesini kolaylaştırır.

5)  Hızlı Destek: Yerli üreticiler, teknik destek ve hizmet konusunda daha hızlı ve etkili bir yaklaşım sunabilir.

6) Uluslararası Rekabet: Yerli üretim, uluslararası pazarda rekabetçi olma kapasitesini artırabilir.

7) Veri Güvenliği: Yerli üretim, potansiyel casusluk ve siber güvenlik tehditlerine karşı ekstra bir koruma katmanı sunar.

Haberleşme teknolojileri ile ilgili pek çok alanda çalışmlar yapan PAVO Group, geliştirmiş olduğu switch’lerle dünya pazarında ABD’li ve Çin’li şirketlere de rakip olacak.

Bugüne kadar hem kamu kuruluşlarında hem de özel sektördeki birçok firmada Cisco ve Huawei gibi markaların switch’leri kullanılıyordu.

Küresel pazarı da domine eden bu iki şirketin veri güvenliğinde Türkiye için risk oluşturduğu ise aşikar.

Kritik altyapıların güvenliği ve haberleşmenin milliliği, tüm alt sistemlerin milli olmasından ve bağlantı sistemlerinin Türkiye’de üretilmesinden geçiyor.

İşte bu noktada ülkemizin haberleşme altyapılarının güvenliği noktasında en önemli adımlarından birini atan PNetworks firması, ülkemizin veri güvenliğini sağlama ve dünya pazarına açılma konusunda önemli adımlar atıyor.

Türkiye’nin küresel teknoloji pazarında aktif rol oynaması gerektiğini düşünen PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte daha “Teknolojide yerlilik ve sürdürülebilirlik” temelli bir konuşma daha gerçekleştirdi.

PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Alper Özbilen, mobil iletişim sektörünün paydaşlarının bir araya geldiği Mobil İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı’na (MOBİSAD-IMEX) katıldı.

Bu yıl “Mobile Entegre Yaşam” ana teması ile düzenlenen fuarda Dr. Alper Özbilen, “Mobil Altyapı Yatırımlarında Kritik Unsurlar: Yerlilik ve Sürdürülebilirlik” konu başlıklı panelin oturum başkanlığını yürüttü.

Panel esnasında önemli konulara değinen PAVO Group Yönetim Kurulu Başkanı Özbilen, “Dünya nasıl beşten büyükse, telekomünikasyon altyapı sağlayıcılığı yapan beş ülkenin kartelleşme eğilimi gösteren beş şirketinden de büyüktür. Rekabet evet, tekelleşmeye hayır!

Ortak çıkar ve saygı temelinde bağlılığa evet, bağımlılığa kesinlikle hayır!” diyerek telekomünikasyon altyapı sağlayıcılığının Türkiye açısından önemine vurgu yaptı.

Resmi sosyal medya hesabında da katılım sağladığı fuarla ilgili açıklama yapan Dr. Alper Özbilen;

“Mobil iletişim sektörümüzün paydaşlarının bir araya geldiği Mobil İletişim ve Bilgi Teknolojileri Fuarı ‘MOBİSAD-IMEX’e katılmaktan dolayı büyük bir memnuniyet duydum.

Bu yıl ‘Mobile Entegre Yaşam’ ana teması ile düzenlenen fuarda, ‘Mobil Altyapı Yatırımlarında Krritik Unsurlar: Yerlilik ve Sürdürülebilirlik’ konusunda kıymetli katılımcıların olduğu panelin oturum başkanlığını Pavo Group Yönetim Kurulu Başkanı sıfatıyla yürüttüm.

Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen başta MOBİSAD ekibine ve katılım sağlayan kıymetli sektör temsilcilerine yürekten teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.

Editör : Kübra Demirbaş

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.