Parmak izi teknolojisinin başarısı

ABD’nin Federal Soruşturma Bürosu, Leonard Rayne Moses isimli cezaevinden kaçan firari katili, parmak izi teknolojisi sayesinde 50 yıl sonra yakaladı.

ABD’de 1968 yılında Martin Luther King’in suikasta uğramasının ardından ülkede karışıklıklar meydana geldi. Leonard Rayne Moses adlı şahıs, Mary Amploy’u kasten öldürüp ömür boyu hapis cezası aldı. Moses daha sonra bilinmedik bir şekilde cezaevinden firar etti.

Olayla ilgili Pittsburgh sorumlu ajanı Michael Christman’ın yaptığı basın toplantısında, firari katil Moses’ın, 50 yıl sonra FBI’ın kullandığı yeni nesil parmak izi sistemi ile bulunduğu bildirildi. 1968 yılında alınan parmak izi ile bu yıl gözaltı sonrası alınan parmak izi eşleşince katil 12 Kasım’da, Michigan eyaletinde yer alan Grand Blanc’ta evinde yakalandı.

50 yıl boyunca yakalanamadı

Katil, 1971 yılında Pensilvanya Yüksek Mahkemesi’ne ömür boyu hapis cezasına itiraz etmek için başvuruda bulundu. Bu süreç içersinde 1 Haziran 1971 tarihinde ölen büyükannesinin cenazesinden firar edip 50 yıl boyunca yakalanamamıştı.

Son yıllarda gelişme gösteren parmak izi teknolojisi, en çok kullanılan doğrulama sistemlerinden biri olarak dikkat çekiyor. Günümüzde telefonlarda da bulunan parmak izi okuyucusu sayesinde kişi tespiti yapılabiliyor. Bu teknolojiyle doğrulama işlemleri daha kolay ve pratik hale getirildi. Kimlik tespitinde kullanılan parmak izi okuma sistemi, yüz tanıma sisteminden daha fazla tercih edilen bir teknoloji olarak ön plana çıkıyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.