FNSS IDEF 2023’E hazır

FNSS, 25 – 28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 16’ıncısı düzenlenen, yaklaşık 25 ülkeden birçok resmi heyeti ağırlayacak olan ve bu sene 30. yılını kutlayan IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda, 3. Salon 311-C numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

SANCAK Uzaktan Komutalı Kule

FNSS standında 12.7 mm SANCAK Uzaktan Komutalı Kule ile GÖLGE SÜVARİ, Aselsan NEFER Uzaktan Komutalı Kule ile Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8, Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS 4×4 ile Samsun Yurt Savunma tarafından geliştirilen 30mm top ile donatılan SANCAK Uzaktan Komutalı Kule, 105 mm Kule ve Aselsan tarafından geliştirilen PULAT aktif koruma sistemi ile KAPLAN Hafif Tank, FNSS tarafından tasarlanan ve üretilen ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile ZAHA ve PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı ve lansmanı gerçekleştirilecek olan yeni ürünü sergilenecektir. ROKETSAN standında Mobil Hava Savunma Sistemi PARS İZCİ 8×8 ile sergilenirken, Kaideye Monteli Cirit Sistemi de PARS İZCİ 6×6 ile sergilenecek. Ayrıca teslimatları devam etmekte olan ve platform modernizasyonu, kule ve görev ekipmanları entegrasyonu FNSS tarafından yapılan Zırhlı Muharebe Aracı ASELSAN standında sergilenecektir.

KAPLAN Hafif Tank

Bir ordu envanterine giren türkiye’nin ilk tank sınıfı sistem ihracatı

Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan devletler arası işbirliği anlaşması kapsamında FNSS ve PT Pindad tarafından ortak geliştirilen KAPLAN Hafif Tank, Türkiye’de üretilerek bir ordu envanterine giren ve ilk tank sınıfı sistem ihracatı olması açısından ön plana çıkıyor. Asya pasifik bölgesinde ihraç edilen konfigürasyonuyla, orta ağırlık sınıfı olarak adlandırılan KAPLAN Hafif Tank, başta ülkemiz olmak üzere Orta Doğu’daki ihtiyaçlar özelinde hafif tank konseptiyle yeniden şekilleniyor.

KAPLAN Hafif Tank 3

Yüksek hareket kabiliyeti, araç komutanına taktiksel durumsal farkındalık sağlayan görev ekipmanları, komuta kontrol muhabere bilgi sistemi ve lazer uyarı sistemiyle desteklenen KAPLAN Hafif Tank, üstün ateş gücüne sahip en son teknolojilerle donatılmış modern bir platform olarak öne çıkıyor. Geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasına imkân tanıyan 105mm’lik namlusu, üstün balistik ve mayın koruma sistemlerine sahip tasarım mimarisi ve opsiyonel olarak entegre edilebilen Pulat aktif koruma sistemi ile hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de dost ve müttefik ordu beğenisine sunulmuştur.

Kaplan Hafif Tank, hem bir ana muharebe tankı kadar yüksek ateş gücüne sahip hem de bir zırhlı muharebe aracı gibi atik ve çevik bir silah platformu olarak modern muharebe sahasının dinamiklerine ayak uydurabilecek ve çok geniş bir yelpazedeki tehditlere karşı koyabilecek bir silah sistemi olarak tanımlanabilir.

zaha-2

ZAHA Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Zırhlı Amfibi Hücum Aracı

IDEF’te ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile birlikte sergilenecek olan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) geçtiğimiz aylarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız envanterine girmiş olup, teslimatlarının önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanmaktadır.

çaka

Deniz Kuvvetleri envanterine verilen ilk yerli zırhlı amfibi muharebe aracı olan ZAHA, gemiden karaya, karadan gemiye, karadan karaya geçişlerde, aradaki mesafeyi en hızlı şekilde alma kabiliyetine sahip olup, birliklerin koruma altında ve ateş desteği ile kısa zamanda karaya çıkmasını sağlamaktadır. Amfibi çıkarma birliklerinin ihtiyaçları dikkate alınarak FNSS tarafından tasarlanan son teknoloji amfibi araç olan ZAHA, Personel Taşıyıcı, Komuta Aracı, Kurtarma Aracı ve Mayın Geçit Açma Aracı olmak üzere dört değişik varyanta sahiptir.

pars 6x6

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini alan tek 6×6 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standında SANCAK Uzaktan Komutalı Kule (UKK) ile sergilenecek olan PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı, halihazırda Özel Kuvvetler Komutanlığımız tarafından kullanılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk 6×6 sınıfı zırhlı araç olan PARS IV 6×6, özel operasyonlara yönelik ateş kabiliyeti, El Yapımı Patlayıcıya (EYP) karşı etkin koruma, yüksek mayın ve balistik koruma içeren beka altyapısı, yeni teknoloji ürünü görev donanımları ile mevcut araçların ötesinde bir araç olarak tasarlandı. Araçta bulunan, FNSS tarafından geliştirilen “iki adet bağımsız SANCAK UKK sistemi” ile kullanıcı ihtiyaç halinde silahı kolayca değiştirilebilen kulelerde, 3 ayrı silah tipi (7,62 mm, 12,7 mm makineli tüfek ile 40 mm bomba atar) kullanılabiliyor.

pars 6x6 2

Araç, çepeçevre etrafından veya yüksek noktalardan, eş zamanlı olarak farklı yönlerde belirecek tehditlere karşı gözetleme ve iki kat etkili ateş gücü imkânı sağlıyor. FNSS tasarımı özgün modüler bir zırh yapısına sahip araç, entegre EYP kiti ve kullanıcı tarafından kolayca sökülüp takılabilen RPG ağı sayesinde pasif koruma unsurlarını tamamlıyor. Süpersonik seslere duyarlı ve silah kuleleriyle entegre akustik uyarı sistemi, aktif karıştırma/köreltme sistemi, 360 derece çift kullanıcılı sis havanları ve KBRN sistemi de aktif koruma unsurları olarak araç üzerinde yer alıyor.

pars 8x8

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından seçilen tek 8×8 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standı ziyaretçileri ilk kez sergilenecek olan PARS İZCİ ailesinin 8×8 üyesini, NEFER 25mm Uzaktan Komutalı Kule ile görebilecekler. Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8 keşif ve iç güvenlik harekatları için özel olarak tasarlanmış, yüksek durumsal farkındalık özelliği ile kullanıcısına taktik avantajlar sunan, her türlü arazi koşulunda yüksek hareket kabiliyetine sahip, üstün balistik ve mayın koruma sağlayan ve modern teknolojileri barındıran bir araç olarak ön plana çıkıyor. Proje kapsamında FNSS, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na, yurtiçi geliştirme modeliyle 5 farklı varyantta, 6×6 ve 8×8 araç teslim edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek olan ilk 8×8 zırhlı araç ailesi olan PARS İZCİ üretim faaliyetleri, yüksek yerlilik oranına sahip olacak şekilde, proje hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

pars izci

PARS İZCİ ön kısmında bulunan iki kişilik sürücü kabini ve personele panoramik görüş sağlayan balistik camlar, geniş yatay görüş açısı, yüksek sürüş güvenliği, durumsal farkındalık ve konforu sağlamaktadır. Aracın ön ve arkasında konumlandırılmış kameralar gece ve gündüz koşullarında sürücü ve komutana üstün görüş kabiliyeti kazandırmaktadır. PARS İZCİ koruma seviyesi ile hem personel taşıma amacıyla üretilen mayın korumalı araçların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koymaktadır. Araç alt sistemlerinin; mayın korumalı gövdeye modüler olarak bağlanması, bakım ve değişim kolaylığı sağlamaktadır. Özellikle yürüyen aksam ve güç aktarma sistemlerinin bakım ve değişimindeki bu kolaylık aracı benzerlerinden üstün kılar.

gölge süvari

GÖLGE SÜVARİ Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağır sınıf insansız kara araçları arasında yerini aldı

Simetrik ve asimetrik tehditlerin birlikte yer aldığı günümüzün karmaşık operasyonel gereksinimleri ve gelişen teknoloji ile dünya çapındaki modern orduların odaklandığı önemli alanlardan biri haline gelen bir diğer alan ise İnsansız Kara Araçları olarak ön plana çıkıyor.

gölge süvari 2

FNSS’nin de bu yönde başlattığı çalışmalarının bir çıktısı olan ve M113 aracını temel alan insansız kara aracı “GÖLGE SÜVARİ” konsepti bugün göreve uygun faydalı yüklerin entegrasyonuna imkân veren tasarımı ile ateş destek başta olmak üzere her türlü görevi karşılayacak bir otonom insansız kara aracı ailesine evirilmiştir. FNSS standında sergilenecek olan bu konsept her türlü paletli zırhlı kara aracına entegre edilebilecek bir kit ile geleneksel bir kara platformuna otonom kabiliyet kazandıran uygulanabilir ve uyarlanabilir bir çözüm olarak sunulmaktadır. GÖLGE SÜVARİ, 2018 yılından bu yana gerçekleştirilen geliştirme, doğrulama ve gerçek operasyon koşullarında kullanımı sayesinde önemli bir mesafe kat ederek teknolojik hazırlık seviyesi 6-7’lere ulaşmış olup, bu özelliği ile Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağırlık sınıf insansız kara araçları arasındaki yerini almıştır.

gölge süvari 3

FNSS, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülke ordularında görev yapmak üzere tasarlanan; günümüzün muharebe ihtiyaçlarını karşılayacak özgün çözümleri hayata geçirmektedir. Ulaştığı geniş ürün yelpazesi ile dünyanın sayılı kara araçları firmaları arasında yerini alan FNSS sektör paydaşlarıyla IDEF2023 Fuarında buluşmak için hazır.

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

FNSS, 25 – 28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 16’ıncısı düzenlenen, yaklaşık 25 ülkeden birçok resmi heyeti ağırlayacak olan ve bu sene 30. yılını kutlayan IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda, 3. Salon 311-C numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

SANCAK Uzaktan Komutalı Kule

FNSS standında 12.7 mm SANCAK Uzaktan Komutalı Kule ile GÖLGE SÜVARİ, Aselsan NEFER Uzaktan Komutalı Kule ile Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8, Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS 4×4 ile Samsun Yurt Savunma tarafından geliştirilen 30mm top ile donatılan SANCAK Uzaktan Komutalı Kule, 105 mm Kule ve Aselsan tarafından geliştirilen PULAT aktif koruma sistemi ile KAPLAN Hafif Tank, FNSS tarafından tasarlanan ve üretilen ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile ZAHA ve PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı ve lansmanı gerçekleştirilecek olan yeni ürünü sergilenecektir. ROKETSAN standında Mobil Hava Savunma Sistemi PARS İZCİ 8×8 ile sergilenirken, Kaideye Monteli Cirit Sistemi de PARS İZCİ 6×6 ile sergilenecek. Ayrıca teslimatları devam etmekte olan ve platform modernizasyonu, kule ve görev ekipmanları entegrasyonu FNSS tarafından yapılan Zırhlı Muharebe Aracı ASELSAN standında sergilenecektir.

KAPLAN Hafif Tank

Bir ordu envanterine giren türkiye’nin ilk tank sınıfı sistem ihracatı

Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan devletler arası işbirliği anlaşması kapsamında FNSS ve PT Pindad tarafından ortak geliştirilen KAPLAN Hafif Tank, Türkiye’de üretilerek bir ordu envanterine giren ve ilk tank sınıfı sistem ihracatı olması açısından ön plana çıkıyor. Asya pasifik bölgesinde ihraç edilen konfigürasyonuyla, orta ağırlık sınıfı olarak adlandırılan KAPLAN Hafif Tank, başta ülkemiz olmak üzere Orta Doğu’daki ihtiyaçlar özelinde hafif tank konseptiyle yeniden şekilleniyor.

KAPLAN Hafif Tank 3

Yüksek hareket kabiliyeti, araç komutanına taktiksel durumsal farkındalık sağlayan görev ekipmanları, komuta kontrol muhabere bilgi sistemi ve lazer uyarı sistemiyle desteklenen KAPLAN Hafif Tank, üstün ateş gücüne sahip en son teknolojilerle donatılmış modern bir platform olarak öne çıkıyor. Geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasına imkân tanıyan 105mm’lik namlusu, üstün balistik ve mayın koruma sistemlerine sahip tasarım mimarisi ve opsiyonel olarak entegre edilebilen Pulat aktif koruma sistemi ile hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de dost ve müttefik ordu beğenisine sunulmuştur.

Kaplan Hafif Tank, hem bir ana muharebe tankı kadar yüksek ateş gücüne sahip hem de bir zırhlı muharebe aracı gibi atik ve çevik bir silah platformu olarak modern muharebe sahasının dinamiklerine ayak uydurabilecek ve çok geniş bir yelpazedeki tehditlere karşı koyabilecek bir silah sistemi olarak tanımlanabilir.

zaha-2

ZAHA Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Zırhlı Amfibi Hücum Aracı

IDEF’te ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile birlikte sergilenecek olan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) geçtiğimiz aylarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız envanterine girmiş olup, teslimatlarının önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanmaktadır.

çaka

Deniz Kuvvetleri envanterine verilen ilk yerli zırhlı amfibi muharebe aracı olan ZAHA, gemiden karaya, karadan gemiye, karadan karaya geçişlerde, aradaki mesafeyi en hızlı şekilde alma kabiliyetine sahip olup, birliklerin koruma altında ve ateş desteği ile kısa zamanda karaya çıkmasını sağlamaktadır. Amfibi çıkarma birliklerinin ihtiyaçları dikkate alınarak FNSS tarafından tasarlanan son teknoloji amfibi araç olan ZAHA, Personel Taşıyıcı, Komuta Aracı, Kurtarma Aracı ve Mayın Geçit Açma Aracı olmak üzere dört değişik varyanta sahiptir.

pars 6x6

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini alan tek 6×6 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standında SANCAK Uzaktan Komutalı Kule (UKK) ile sergilenecek olan PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı, halihazırda Özel Kuvvetler Komutanlığımız tarafından kullanılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk 6×6 sınıfı zırhlı araç olan PARS IV 6×6, özel operasyonlara yönelik ateş kabiliyeti, El Yapımı Patlayıcıya (EYP) karşı etkin koruma, yüksek mayın ve balistik koruma içeren beka altyapısı, yeni teknoloji ürünü görev donanımları ile mevcut araçların ötesinde bir araç olarak tasarlandı. Araçta bulunan, FNSS tarafından geliştirilen “iki adet bağımsız SANCAK UKK sistemi” ile kullanıcı ihtiyaç halinde silahı kolayca değiştirilebilen kulelerde, 3 ayrı silah tipi (7,62 mm, 12,7 mm makineli tüfek ile 40 mm bomba atar) kullanılabiliyor.

pars 6x6 2

Araç, çepeçevre etrafından veya yüksek noktalardan, eş zamanlı olarak farklı yönlerde belirecek tehditlere karşı gözetleme ve iki kat etkili ateş gücü imkânı sağlıyor. FNSS tasarımı özgün modüler bir zırh yapısına sahip araç, entegre EYP kiti ve kullanıcı tarafından kolayca sökülüp takılabilen RPG ağı sayesinde pasif koruma unsurlarını tamamlıyor. Süpersonik seslere duyarlı ve silah kuleleriyle entegre akustik uyarı sistemi, aktif karıştırma/köreltme sistemi, 360 derece çift kullanıcılı sis havanları ve KBRN sistemi de aktif koruma unsurları olarak araç üzerinde yer alıyor.

pars 8x8

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından seçilen tek 8×8 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standı ziyaretçileri ilk kez sergilenecek olan PARS İZCİ ailesinin 8×8 üyesini, NEFER 25mm Uzaktan Komutalı Kule ile görebilecekler. Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8 keşif ve iç güvenlik harekatları için özel olarak tasarlanmış, yüksek durumsal farkındalık özelliği ile kullanıcısına taktik avantajlar sunan, her türlü arazi koşulunda yüksek hareket kabiliyetine sahip, üstün balistik ve mayın koruma sağlayan ve modern teknolojileri barındıran bir araç olarak ön plana çıkıyor. Proje kapsamında FNSS, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na, yurtiçi geliştirme modeliyle 5 farklı varyantta, 6×6 ve 8×8 araç teslim edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek olan ilk 8×8 zırhlı araç ailesi olan PARS İZCİ üretim faaliyetleri, yüksek yerlilik oranına sahip olacak şekilde, proje hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

pars izci

PARS İZCİ ön kısmında bulunan iki kişilik sürücü kabini ve personele panoramik görüş sağlayan balistik camlar, geniş yatay görüş açısı, yüksek sürüş güvenliği, durumsal farkındalık ve konforu sağlamaktadır. Aracın ön ve arkasında konumlandırılmış kameralar gece ve gündüz koşullarında sürücü ve komutana üstün görüş kabiliyeti kazandırmaktadır. PARS İZCİ koruma seviyesi ile hem personel taşıma amacıyla üretilen mayın korumalı araçların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koymaktadır. Araç alt sistemlerinin; mayın korumalı gövdeye modüler olarak bağlanması, bakım ve değişim kolaylığı sağlamaktadır. Özellikle yürüyen aksam ve güç aktarma sistemlerinin bakım ve değişimindeki bu kolaylık aracı benzerlerinden üstün kılar.

gölge süvari

GÖLGE SÜVARİ Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağır sınıf insansız kara araçları arasında yerini aldı

Simetrik ve asimetrik tehditlerin birlikte yer aldığı günümüzün karmaşık operasyonel gereksinimleri ve gelişen teknoloji ile dünya çapındaki modern orduların odaklandığı önemli alanlardan biri haline gelen bir diğer alan ise İnsansız Kara Araçları olarak ön plana çıkıyor.

gölge süvari 2

FNSS’nin de bu yönde başlattığı çalışmalarının bir çıktısı olan ve M113 aracını temel alan insansız kara aracı “GÖLGE SÜVARİ” konsepti bugün göreve uygun faydalı yüklerin entegrasyonuna imkân veren tasarımı ile ateş destek başta olmak üzere her türlü görevi karşılayacak bir otonom insansız kara aracı ailesine evirilmiştir. FNSS standında sergilenecek olan bu konsept her türlü paletli zırhlı kara aracına entegre edilebilecek bir kit ile geleneksel bir kara platformuna otonom kabiliyet kazandıran uygulanabilir ve uyarlanabilir bir çözüm olarak sunulmaktadır. GÖLGE SÜVARİ, 2018 yılından bu yana gerçekleştirilen geliştirme, doğrulama ve gerçek operasyon koşullarında kullanımı sayesinde önemli bir mesafe kat ederek teknolojik hazırlık seviyesi 6-7’lere ulaşmış olup, bu özelliği ile Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağırlık sınıf insansız kara araçları arasındaki yerini almıştır.

gölge süvari 3

FNSS, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülke ordularında görev yapmak üzere tasarlanan; günümüzün muharebe ihtiyaçlarını karşılayacak özgün çözümleri hayata geçirmektedir. Ulaştığı geniş ürün yelpazesi ile dünyanın sayılı kara araçları firmaları arasında yerini alan FNSS sektör paydaşlarıyla IDEF2023 Fuarında buluşmak için hazır.

FNSS, 25 – 28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 16’ıncısı düzenlenen, yaklaşık 25 ülkeden birçok resmi heyeti ağırlayacak olan ve bu sene 30. yılını kutlayan IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda, 3. Salon 311-C numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

SANCAK Uzaktan Komutalı Kule

FNSS standında 12.7 mm SANCAK Uzaktan Komutalı Kule ile GÖLGE SÜVARİ, Aselsan NEFER Uzaktan Komutalı Kule ile Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8, Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS 4×4 ile Samsun Yurt Savunma tarafından geliştirilen 30mm top ile donatılan SANCAK Uzaktan Komutalı Kule, 105 mm Kule ve Aselsan tarafından geliştirilen PULAT aktif koruma sistemi ile KAPLAN Hafif Tank, FNSS tarafından tasarlanan ve üretilen ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile ZAHA ve PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı ve lansmanı gerçekleştirilecek olan yeni ürünü sergilenecektir. ROKETSAN standında Mobil Hava Savunma Sistemi PARS İZCİ 8×8 ile sergilenirken, Kaideye Monteli Cirit Sistemi de PARS İZCİ 6×6 ile sergilenecek. Ayrıca teslimatları devam etmekte olan ve platform modernizasyonu, kule ve görev ekipmanları entegrasyonu FNSS tarafından yapılan Zırhlı Muharebe Aracı ASELSAN standında sergilenecektir.

KAPLAN Hafif Tank

Bir ordu envanterine giren türkiye’nin ilk tank sınıfı sistem ihracatı

Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan devletler arası işbirliği anlaşması kapsamında FNSS ve PT Pindad tarafından ortak geliştirilen KAPLAN Hafif Tank, Türkiye’de üretilerek bir ordu envanterine giren ve ilk tank sınıfı sistem ihracatı olması açısından ön plana çıkıyor. Asya pasifik bölgesinde ihraç edilen konfigürasyonuyla, orta ağırlık sınıfı olarak adlandırılan KAPLAN Hafif Tank, başta ülkemiz olmak üzere Orta Doğu’daki ihtiyaçlar özelinde hafif tank konseptiyle yeniden şekilleniyor.

KAPLAN Hafif Tank 3

Yüksek hareket kabiliyeti, araç komutanına taktiksel durumsal farkındalık sağlayan görev ekipmanları, komuta kontrol muhabere bilgi sistemi ve lazer uyarı sistemiyle desteklenen KAPLAN Hafif Tank, üstün ateş gücüne sahip en son teknolojilerle donatılmış modern bir platform olarak öne çıkıyor. Geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasına imkân tanıyan 105mm’lik namlusu, üstün balistik ve mayın koruma sistemlerine sahip tasarım mimarisi ve opsiyonel olarak entegre edilebilen Pulat aktif koruma sistemi ile hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de dost ve müttefik ordu beğenisine sunulmuştur.

Kaplan Hafif Tank, hem bir ana muharebe tankı kadar yüksek ateş gücüne sahip hem de bir zırhlı muharebe aracı gibi atik ve çevik bir silah platformu olarak modern muharebe sahasının dinamiklerine ayak uydurabilecek ve çok geniş bir yelpazedeki tehditlere karşı koyabilecek bir silah sistemi olarak tanımlanabilir.

zaha-2

ZAHA Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Zırhlı Amfibi Hücum Aracı

IDEF’te ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile birlikte sergilenecek olan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) geçtiğimiz aylarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız envanterine girmiş olup, teslimatlarının önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanmaktadır.

çaka

Deniz Kuvvetleri envanterine verilen ilk yerli zırhlı amfibi muharebe aracı olan ZAHA, gemiden karaya, karadan gemiye, karadan karaya geçişlerde, aradaki mesafeyi en hızlı şekilde alma kabiliyetine sahip olup, birliklerin koruma altında ve ateş desteği ile kısa zamanda karaya çıkmasını sağlamaktadır. Amfibi çıkarma birliklerinin ihtiyaçları dikkate alınarak FNSS tarafından tasarlanan son teknoloji amfibi araç olan ZAHA, Personel Taşıyıcı, Komuta Aracı, Kurtarma Aracı ve Mayın Geçit Açma Aracı olmak üzere dört değişik varyanta sahiptir.

pars 6x6

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini alan tek 6×6 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standında SANCAK Uzaktan Komutalı Kule (UKK) ile sergilenecek olan PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı, halihazırda Özel Kuvvetler Komutanlığımız tarafından kullanılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk 6×6 sınıfı zırhlı araç olan PARS IV 6×6, özel operasyonlara yönelik ateş kabiliyeti, El Yapımı Patlayıcıya (EYP) karşı etkin koruma, yüksek mayın ve balistik koruma içeren beka altyapısı, yeni teknoloji ürünü görev donanımları ile mevcut araçların ötesinde bir araç olarak tasarlandı. Araçta bulunan, FNSS tarafından geliştirilen “iki adet bağımsız SANCAK UKK sistemi” ile kullanıcı ihtiyaç halinde silahı kolayca değiştirilebilen kulelerde, 3 ayrı silah tipi (7,62 mm, 12,7 mm makineli tüfek ile 40 mm bomba atar) kullanılabiliyor.

pars 6x6 2

Araç, çepeçevre etrafından veya yüksek noktalardan, eş zamanlı olarak farklı yönlerde belirecek tehditlere karşı gözetleme ve iki kat etkili ateş gücü imkânı sağlıyor. FNSS tasarımı özgün modüler bir zırh yapısına sahip araç, entegre EYP kiti ve kullanıcı tarafından kolayca sökülüp takılabilen RPG ağı sayesinde pasif koruma unsurlarını tamamlıyor. Süpersonik seslere duyarlı ve silah kuleleriyle entegre akustik uyarı sistemi, aktif karıştırma/köreltme sistemi, 360 derece çift kullanıcılı sis havanları ve KBRN sistemi de aktif koruma unsurları olarak araç üzerinde yer alıyor.

pars 8x8

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından seçilen tek 8×8 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standı ziyaretçileri ilk kez sergilenecek olan PARS İZCİ ailesinin 8×8 üyesini, NEFER 25mm Uzaktan Komutalı Kule ile görebilecekler. Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8 keşif ve iç güvenlik harekatları için özel olarak tasarlanmış, yüksek durumsal farkındalık özelliği ile kullanıcısına taktik avantajlar sunan, her türlü arazi koşulunda yüksek hareket kabiliyetine sahip, üstün balistik ve mayın koruma sağlayan ve modern teknolojileri barındıran bir araç olarak ön plana çıkıyor. Proje kapsamında FNSS, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na, yurtiçi geliştirme modeliyle 5 farklı varyantta, 6×6 ve 8×8 araç teslim edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek olan ilk 8×8 zırhlı araç ailesi olan PARS İZCİ üretim faaliyetleri, yüksek yerlilik oranına sahip olacak şekilde, proje hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

pars izci

PARS İZCİ ön kısmında bulunan iki kişilik sürücü kabini ve personele panoramik görüş sağlayan balistik camlar, geniş yatay görüş açısı, yüksek sürüş güvenliği, durumsal farkındalık ve konforu sağlamaktadır. Aracın ön ve arkasında konumlandırılmış kameralar gece ve gündüz koşullarında sürücü ve komutana üstün görüş kabiliyeti kazandırmaktadır. PARS İZCİ koruma seviyesi ile hem personel taşıma amacıyla üretilen mayın korumalı araçların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koymaktadır. Araç alt sistemlerinin; mayın korumalı gövdeye modüler olarak bağlanması, bakım ve değişim kolaylığı sağlamaktadır. Özellikle yürüyen aksam ve güç aktarma sistemlerinin bakım ve değişimindeki bu kolaylık aracı benzerlerinden üstün kılar.

gölge süvari

GÖLGE SÜVARİ Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağır sınıf insansız kara araçları arasında yerini aldı

Simetrik ve asimetrik tehditlerin birlikte yer aldığı günümüzün karmaşık operasyonel gereksinimleri ve gelişen teknoloji ile dünya çapındaki modern orduların odaklandığı önemli alanlardan biri haline gelen bir diğer alan ise İnsansız Kara Araçları olarak ön plana çıkıyor.

gölge süvari 2

FNSS’nin de bu yönde başlattığı çalışmalarının bir çıktısı olan ve M113 aracını temel alan insansız kara aracı “GÖLGE SÜVARİ” konsepti bugün göreve uygun faydalı yüklerin entegrasyonuna imkân veren tasarımı ile ateş destek başta olmak üzere her türlü görevi karşılayacak bir otonom insansız kara aracı ailesine evirilmiştir. FNSS standında sergilenecek olan bu konsept her türlü paletli zırhlı kara aracına entegre edilebilecek bir kit ile geleneksel bir kara platformuna otonom kabiliyet kazandıran uygulanabilir ve uyarlanabilir bir çözüm olarak sunulmaktadır. GÖLGE SÜVARİ, 2018 yılından bu yana gerçekleştirilen geliştirme, doğrulama ve gerçek operasyon koşullarında kullanımı sayesinde önemli bir mesafe kat ederek teknolojik hazırlık seviyesi 6-7’lere ulaşmış olup, bu özelliği ile Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağırlık sınıf insansız kara araçları arasındaki yerini almıştır.

gölge süvari 3

FNSS, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülke ordularında görev yapmak üzere tasarlanan; günümüzün muharebe ihtiyaçlarını karşılayacak özgün çözümleri hayata geçirmektedir. Ulaştığı geniş ürün yelpazesi ile dünyanın sayılı kara araçları firmaları arasında yerini alan FNSS sektör paydaşlarıyla IDEF2023 Fuarında buluşmak için hazır.

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

FNSS, 25 – 28 Temmuz tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde 16’ıncısı düzenlenen, yaklaşık 25 ülkeden birçok resmi heyeti ağırlayacak olan ve bu sene 30. yılını kutlayan IDEF’23 Uluslararası Savunma Sanayii Fuarı’nda, 3. Salon 311-C numaralı stantta ziyaretçilerini ağırlamaya hazır.

SANCAK Uzaktan Komutalı Kule

FNSS standında 12.7 mm SANCAK Uzaktan Komutalı Kule ile GÖLGE SÜVARİ, Aselsan NEFER Uzaktan Komutalı Kule ile Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8, Silah Taşıyıcı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS 4×4 ile Samsun Yurt Savunma tarafından geliştirilen 30mm top ile donatılan SANCAK Uzaktan Komutalı Kule, 105 mm Kule ve Aselsan tarafından geliştirilen PULAT aktif koruma sistemi ile KAPLAN Hafif Tank, FNSS tarafından tasarlanan ve üretilen ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile ZAHA ve PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı ve lansmanı gerçekleştirilecek olan yeni ürünü sergilenecektir. ROKETSAN standında Mobil Hava Savunma Sistemi PARS İZCİ 8×8 ile sergilenirken, Kaideye Monteli Cirit Sistemi de PARS İZCİ 6×6 ile sergilenecek. Ayrıca teslimatları devam etmekte olan ve platform modernizasyonu, kule ve görev ekipmanları entegrasyonu FNSS tarafından yapılan Zırhlı Muharebe Aracı ASELSAN standında sergilenecektir.

KAPLAN Hafif Tank

Bir ordu envanterine giren türkiye’nin ilk tank sınıfı sistem ihracatı

Türkiye ile Endonezya arasında imzalanan devletler arası işbirliği anlaşması kapsamında FNSS ve PT Pindad tarafından ortak geliştirilen KAPLAN Hafif Tank, Türkiye’de üretilerek bir ordu envanterine giren ve ilk tank sınıfı sistem ihracatı olması açısından ön plana çıkıyor. Asya pasifik bölgesinde ihraç edilen konfigürasyonuyla, orta ağırlık sınıfı olarak adlandırılan KAPLAN Hafif Tank, başta ülkemiz olmak üzere Orta Doğu’daki ihtiyaçlar özelinde hafif tank konseptiyle yeniden şekilleniyor.

KAPLAN Hafif Tank 3

Yüksek hareket kabiliyeti, araç komutanına taktiksel durumsal farkındalık sağlayan görev ekipmanları, komuta kontrol muhabere bilgi sistemi ve lazer uyarı sistemiyle desteklenen KAPLAN Hafif Tank, üstün ateş gücüne sahip en son teknolojilerle donatılmış modern bir platform olarak öne çıkıyor. Geniş bir ateş gücü çeşitliliğinin kullanılmasına imkân tanıyan 105mm’lik namlusu, üstün balistik ve mayın koruma sistemlerine sahip tasarım mimarisi ve opsiyonel olarak entegre edilebilen Pulat aktif koruma sistemi ile hem Türk Silahlı Kuvvetleri hem de dost ve müttefik ordu beğenisine sunulmuştur.

Kaplan Hafif Tank, hem bir ana muharebe tankı kadar yüksek ateş gücüne sahip hem de bir zırhlı muharebe aracı gibi atik ve çevik bir silah platformu olarak modern muharebe sahasının dinamiklerine ayak uydurabilecek ve çok geniş bir yelpazedeki tehditlere karşı koyabilecek bir silah sistemi olarak tanımlanabilir.

zaha-2

ZAHA Türkiye’nin İlk Yerli ve Milli Zırhlı Amfibi Hücum Aracı

IDEF’te ÇAKA Uzaktan Komutalı Kule ile birlikte sergilenecek olan Zırhlı Amfibi Hücum Aracı (ZAHA) geçtiğimiz aylarda Deniz Kuvvetleri Komutanlığımız envanterine girmiş olup, teslimatlarının önümüzdeki günlerde tamamlanması planlanmaktadır.

çaka

Deniz Kuvvetleri envanterine verilen ilk yerli zırhlı amfibi muharebe aracı olan ZAHA, gemiden karaya, karadan gemiye, karadan karaya geçişlerde, aradaki mesafeyi en hızlı şekilde alma kabiliyetine sahip olup, birliklerin koruma altında ve ateş desteği ile kısa zamanda karaya çıkmasını sağlamaktadır. Amfibi çıkarma birliklerinin ihtiyaçları dikkate alınarak FNSS tarafından tasarlanan son teknoloji amfibi araç olan ZAHA, Personel Taşıyıcı, Komuta Aracı, Kurtarma Aracı ve Mayın Geçit Açma Aracı olmak üzere dört değişik varyanta sahiptir.

pars 6x6

Türk Silahlı Kuvvetleri envanterinde yerini alan tek 6×6 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standında SANCAK Uzaktan Komutalı Kule (UKK) ile sergilenecek olan PARS IV 6×6 Özel Operasyonlar Aracı, halihazırda Özel Kuvvetler Komutanlığımız tarafından kullanılmaktadır. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine giren ilk 6×6 sınıfı zırhlı araç olan PARS IV 6×6, özel operasyonlara yönelik ateş kabiliyeti, El Yapımı Patlayıcıya (EYP) karşı etkin koruma, yüksek mayın ve balistik koruma içeren beka altyapısı, yeni teknoloji ürünü görev donanımları ile mevcut araçların ötesinde bir araç olarak tasarlandı. Araçta bulunan, FNSS tarafından geliştirilen “iki adet bağımsız SANCAK UKK sistemi” ile kullanıcı ihtiyaç halinde silahı kolayca değiştirilebilen kulelerde, 3 ayrı silah tipi (7,62 mm, 12,7 mm makineli tüfek ile 40 mm bomba atar) kullanılabiliyor.

pars 6x6 2

Araç, çepeçevre etrafından veya yüksek noktalardan, eş zamanlı olarak farklı yönlerde belirecek tehditlere karşı gözetleme ve iki kat etkili ateş gücü imkânı sağlıyor. FNSS tasarımı özgün modüler bir zırh yapısına sahip araç, entegre EYP kiti ve kullanıcı tarafından kolayca sökülüp takılabilen RPG ağı sayesinde pasif koruma unsurlarını tamamlıyor. Süpersonik seslere duyarlı ve silah kuleleriyle entegre akustik uyarı sistemi, aktif karıştırma/köreltme sistemi, 360 derece çift kullanıcılı sis havanları ve KBRN sistemi de aktif koruma unsurları olarak araç üzerinde yer alıyor.

pars 8x8

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından seçilen tek 8×8 tekerlekli zırhlı araç

FNSS standı ziyaretçileri ilk kez sergilenecek olan PARS İZCİ ailesinin 8×8 üyesini, NEFER 25mm Uzaktan Komutalı Kule ile görebilecekler. Özel Maksatlı Taktik Tekerlekli Zırhlı Araçlar Projesi kapsamında geliştirilen PARS İZCİ 8×8 keşif ve iç güvenlik harekatları için özel olarak tasarlanmış, yüksek durumsal farkındalık özelliği ile kullanıcısına taktik avantajlar sunan, her türlü arazi koşulunda yüksek hareket kabiliyetine sahip, üstün balistik ve mayın koruma sağlayan ve modern teknolojileri barındıran bir araç olarak ön plana çıkıyor. Proje kapsamında FNSS, Kara Kuvvetleri Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı’na, yurtiçi geliştirme modeliyle 5 farklı varyantta, 6×6 ve 8×8 araç teslim edecektir. Türk Silahlı Kuvvetleri envanterine girecek olan ilk 8×8 zırhlı araç ailesi olan PARS İZCİ üretim faaliyetleri, yüksek yerlilik oranına sahip olacak şekilde, proje hedefleri doğrultusunda devam etmektedir.

pars izci

PARS İZCİ ön kısmında bulunan iki kişilik sürücü kabini ve personele panoramik görüş sağlayan balistik camlar, geniş yatay görüş açısı, yüksek sürüş güvenliği, durumsal farkındalık ve konforu sağlamaktadır. Aracın ön ve arkasında konumlandırılmış kameralar gece ve gündüz koşullarında sürücü ve komutana üstün görüş kabiliyeti kazandırmaktadır. PARS İZCİ koruma seviyesi ile hem personel taşıma amacıyla üretilen mayın korumalı araçların koruma seviyesine sahip olmakta hem de modern bir zırhlı muharebe aracında beklenen kabiliyetleri bünyesinde bulundurarak farklılığını ortaya koymaktadır. Araç alt sistemlerinin; mayın korumalı gövdeye modüler olarak bağlanması, bakım ve değişim kolaylığı sağlamaktadır. Özellikle yürüyen aksam ve güç aktarma sistemlerinin bakım ve değişimindeki bu kolaylık aracı benzerlerinden üstün kılar.

gölge süvari

GÖLGE SÜVARİ Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağır sınıf insansız kara araçları arasında yerini aldı

Simetrik ve asimetrik tehditlerin birlikte yer aldığı günümüzün karmaşık operasyonel gereksinimleri ve gelişen teknoloji ile dünya çapındaki modern orduların odaklandığı önemli alanlardan biri haline gelen bir diğer alan ise İnsansız Kara Araçları olarak ön plana çıkıyor.

gölge süvari 2

FNSS’nin de bu yönde başlattığı çalışmalarının bir çıktısı olan ve M113 aracını temel alan insansız kara aracı “GÖLGE SÜVARİ” konsepti bugün göreve uygun faydalı yüklerin entegrasyonuna imkân veren tasarımı ile ateş destek başta olmak üzere her türlü görevi karşılayacak bir otonom insansız kara aracı ailesine evirilmiştir. FNSS standında sergilenecek olan bu konsept her türlü paletli zırhlı kara aracına entegre edilebilecek bir kit ile geleneksel bir kara platformuna otonom kabiliyet kazandıran uygulanabilir ve uyarlanabilir bir çözüm olarak sunulmaktadır. GÖLGE SÜVARİ, 2018 yılından bu yana gerçekleştirilen geliştirme, doğrulama ve gerçek operasyon koşullarında kullanımı sayesinde önemli bir mesafe kat ederek teknolojik hazırlık seviyesi 6-7’lere ulaşmış olup, bu özelliği ile Türkiye’nin ilk, dünyanın sayılı ağırlık sınıf insansız kara araçları arasındaki yerini almıştır.

gölge süvari 3

FNSS, Türk Silahlı Kuvvetleri ve müttefik ülke ordularında görev yapmak üzere tasarlanan; günümüzün muharebe ihtiyaçlarını karşılayacak özgün çözümleri hayata geçirmektedir. Ulaştığı geniş ürün yelpazesi ile dünyanın sayılı kara araçları firmaları arasında yerini alan FNSS sektör paydaşlarıyla IDEF2023 Fuarında buluşmak için hazır.

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.