PN MİLGEM Projesi’nde kritik toplantı

Pakistan Deniz Kuvvetleri Komutanlığı için dört adet MİLGEM Korveti’nin inşasını kapsayan ve 6 Eylül 2018 tarihinde sözleşmesi imzalanan PN MİLGEM Projesi, tüm hızıyla devam ediyor.

PN MİLGEM 3’üncü Proje Gözden Geçirme Toplantısı İTK ASFAT Binasında, Pakistan Deniz Kuvvetleri 2’nci Başkanı Koramiral İmran Ahmed ve beraberindeki heyetin katımlarıyla gerçekleşti.

Toplantıda projenin detaylarını ve ilerleme sürecini konuşan taraflar, pandemi sürecine rağmen projenin takviminde ilerlediği ve planlamada bir aksama görülmediğini teyit etti.

ASFAT A.Ş. tarafından yapılan açıklamada,

“PN MİLGEM 3’üncü Proje Gözden Geçirme Toplantısı İTK ASFAT Binasında, Pakistan Deniz Kuvvetleri 2’nci Başkanı Kora. İmran Ahmed ve beraberindeki heyetin katımlarıyla gerçekleşti. Pandemiye rağmen projenin takviminde ilerlediği ve planlamada bir aksama görülmediği teyit edildi.” ifadelerine yer verildi.

PN MİLGEM Projesi

Pakistan Donanması’na teslim edilecek korvetlerden ikisinin üretimi İstanbul Tersanesi Komutanlığı’nda, diğer ikisinin üretimi ise Pakistan’ın Karaçi Tersanesi’nde ASFAT A.Ş. ana yükleniciliğinde gerçekleştiriliyor.

Son olarak geçtiğimiz aylarda gerçekleştirilen tören PN MİLGEM Projesi adına en önemli safhalarda biri olmuştu.

PN MİLGEM Projesi kapsamında Karaçi Tersanesi’nde üretilen dördüncü MİLGEM Korveti kızağa konuldu.

Program kapsamında ilk gemi 54’nci ayda, ikinci gemi 60’ncı ayda, üçüncü gemi 66’ncı ayda, son gemi ise 72’nci ayda tamamlanması planlanıyor.

İlk korvet 2023 yılında Türkiye’de, son korvet ise 2025 yılında Karaçi’de teslim edilerek, Pakistan Deniz Kuvvetleri tarafından hizmete alınacak.

JINNAH Sınıfı Korvetler

MİLGEM Korvetinin Pakistan Donanması için geliştirilen konfigürasyonu, ‘JINNAH Sınıfı Korvet’ olarak da adlandırılıyor. JINNAH Sınıfı Korvetler, 2.926 tonluk deplasmanlarıyla 2.400 tonluk ADA Sınıfı ve 3.000 tonluk İSTİF Sınıfının arasında bir tonaja sahip olacak.

JINNAH Sınıfı Korvetlerin bazı özellikleri

16 adet Milli Dikey Atım Sistemi (MDAS) VLS Füze Hücresi.

Hücrelerin her birinde menzili 60 km üzerinde olan 4 adet Albatros NG (CAMM-ER) füzesi yer alacak.

Gemiler toplamda 64 adet Albatros NG taşıyabilecek.

Meteksan Savunma Üretimi YAKAMOS 2020 Denizaltı Savunma Harbi (DSH) Sonarı’na sahip.

2 adet üç hücreli gemisavar füzesi lançeri.

Gemi, 6 adet “Harbah” Satıhtan Satha Füze Sistemi ile teçhiz edilecek. Harbah Füzeleri, azami 700 kilometre menzile sahip.

Oto Melara üretimi 76mm Super Rapid topu.

2 adet üç hücreli torpido lançeri.

2x25mm Aselsan STOP (STOP/MUHAFIZ) Sistemi

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.