Hava Kuvvetleri’ne toplamda 700 adet TEBER Güdüm Kiti teslim edildi

Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve yarı aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) ile kullanabilen TEBER Güdüm Kiti; TEBER-81 olarak MK-81 ve TEBER-82 olarak da MK-82 Genel Maksat Bombalarına entegre edilebilmesi özelliğine sahip. TEBER Güdüm Kiti; bırakma hızı ve irtifasına bağlı olarak 2-21 deniz mili (Nm) menzile kadar ulaşabilme özelliğini içeriyor.

TEBER Güdüm Kiti, LAB kullanımı ile 50 km/saat hıza kadar hareketli hedeflere karşı hassas vuruş kabiliyetine sahip olmasıyla tehdit hedefleri imha edebiliyor. Üstelik TEBER’in LAB bölümüne yaklaşma sensörü de eklenebiliyor. 4 farklı güdüm moduna sahip TEBER Güdüm Kiti, bu sayede fırsat hedeflere karşı da kullanım kolaylığı sunuyor.

Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın acil ihtiyaçlarını karşılamak amacı ile geliştirilen TEBER Güdüm Kiti’nin teslimatı ROKETSAN tarafından 2019 yılının şubat ayında başladı. İmzalanan sözleşmeler kapsamında 2019’dan bu yana THK’nın envanterine 700 adet TEBER Güdüm Kiti teslim edildi.

Yurt dışına satışı gerçekleşen ilk güdüm kiti olmasıyla bilinen TEBER, yüksek bir ihracat potansiyeline sahip. Bu kapsamda TEBER Güdüm Kiti’nin hassas güdümlü mühimmatlar arasında dünya pazarında önde gelen ürünlerden biri olması için ROKETSAN tarafından yabancı müşterilerle görüşme çalışmaları istikrarlı bir şekilde devam ediyor.

MK-81 ve MK-82 Genel Maksat Bombalarına sahip ülkeler için büyük bir değer yaratacak ürün olan TEBER Güdüm Kiti’nin, yerlilik oranının artması ve maliyet etkin bir versiyonunun geliştirilmesi için çalışmalar sürdürülüyor.

TEBER Güdüm Kiti

ROKETSAN tarafından üretilen TEBER Lazer Güdüm Kiti, MK-81 ve MK-82 Genel Maksat Bombaları’na vuruş kabiliyetinin artırılması amacıyla entegre edilen bir lazer güdüm kiti olarak dikkat çekiyor.

TEBER, Genel Maksat Bombalarını Ataletsel Ölçüm Birimi (AÖB), Küresel Konumlama Sistemi (KKS) ve yarı aktif Lazer Arayıcı Başlığı (LAB) kullanarak akıllı bir silah sistemi hâline getiriliyor.

Burun kısmına istenildiği zaman takılabilen yarı aktif LAB ile silah sistemine hareketli hedefler karşısında hassas vuruş kabiliyeti kazandıran TEBER’in, LAB bölümüne yaklaşma sensörü ekleme seçeneği de mevcut.

TEBER’in kuyruk bölümü, hassas güdüm sağlayacak AÖB ve KKS’den oluşmakta olup, sahada kullanıcı tarafından bombaya entegre edilebiliyor. Ayrıca kuyruk bölümü, entegre edildiği bombaları tanıyabilme özelliği ile lojistik açıdan kullanıcıya kolaylık sağlıyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.