NASA Mars’a yolculuk süresini düşürüyor

2035 yılına kadar Mars’a astronot göndermeyi düşünen NASA, bu yolculuk için nükleer roket kullanma seçeneğini değerlendirmeye başladı.

Uzun süredir gündeminden düşürmediği uzay yolculuklarında nükleer roket kullanımı için çalışmalarını hızlandıran NASA, Mars’a göndereceği astronotların bu araçlarla gitmesini hedefliyor.

NASA’nın planladığı nükleer roket tamamlanırsa 225 milyon km ötede olan Mars’a yolculuğun süresinde kayda değer bir şekilde düşüş yaşanacak.

Seattle merkezli Ultra Safe Nuclear Technologies (USNC-Tech) şirketi ise üzerinde çalıştığı, Nükleer Termal Tahrik (NTP) sistemli bir motorla bu sürenin üç aya düşebileceğini savunuyor.

2035 yılına kadar Mars’a gidecek astronotların yaşayacağı zorluklardan biri de Mars atmosferinin gezegenimize oranla yüzde 1 seviyesinde olması astronotlar için uzayda bulunmasıyla eş değer olduğu için basınçla karşılaşmaları gibi gözüküyor. O sebeple astronotların yapacağı ilk iş basınçtan korunmanın yollarını bulmak olacak.

Bu yolculukta sıkıntı olacak diğer durum oksijen. Yani uzay ortamında oksijen üretebilecek bir sistemin bulunması gerekiyor.

Mars’ta radyasyon oldukça yüksek olduğu için de uzmanlar, Mars’a gidecek astronotların kansere yakalanma oranının büyük ölçüde artacağını söylüyor.

Su, yiyecek ve enerji üretimi de karşılaşılabilecek diğer engeller. Bu gibi problemler karşısında NASA’nın uzun yıllar daha çalışmaya devam edeceği görülüyor.

 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.