ULAK ile HAB arasında Akıllı Kampüs Haberleşme Projesi imzalandı

Hava, kara ve deniz platformlarının dışında siber güvenlik alanındaki anlaşmalara da ev sahipliği yapan IDEF’21 Fuarı’nda, haberleşme alanında yeni bir projeye daha imza atıldı.

Son olarak ULAK Haberleşme A.Ş. ile Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (HAB) arasında Akıllı Kampüs Haberleşme Projesi imzalandı. IDEF’21 Fuarı’nda gerçekleşen imza törenine Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir, ULAK Haberleşme A.Ş. ve Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas OSB yetkilileri katıldı.

Törende konuşan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. İsmail Demir, her alanda olduğu gibi savunma sanayii alanında da yerli, millî ve güvenli iletişimin önemine vurgu yaptı. Başkan Demir, “İletişim gittikçe artan oranda hayatımızda yer alıyor, yer almaya ve yaygınlaşmaya da devam edecek. Makinalar arası haberleşme, nesnelerin birbirleri ile iletişimi, nesnelerin interneti, otonom sistemler, sürü sistemler, akıllı sistemler artık hayatımızın bir parçası.  Bu anlamda iletişim sistemlerimizi, özellikle de iletişim altyapımızı, günün ihtiyaçlarına cevap verecek şekilde uçtan uca, akıllı, kontrol edilebilir, yönetilebilir, esnek, yerli ve millî teknolojilerle geliştirmek zorundayız.” ifadelerini kullandı.

Akıllı Kampüs Haberleşme Projesi kapsamında ürettilen yerli ve millî çözümler ve sağladığı tüm bu hizmetler neticesinde teknolojik bağımsızlığın sağlanması konusunda önemli adımlar atılmaktadır.

Proje kapsamında 3 ana faz üzerinden hizmet verilecek olup; altyapı çalışmalarının başladığı açıklandı. Akıllı Kampüs Haberleşme Projesi ile Ankara Uzay ve Havacılık İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kampüsüne hizmet verecek yüksek hızlı fiber optik iletişim altyapısı oluşturulacak; böylece iletişimin kesintisiz ve güvenli şekilde sağlanması mümkün olacak. 

ULAK Haberleşme A.Ş.’nin Maya ürün ailesinde yer alan “yazılım tanımlı” veri merkezinde yer alacak artırılmış siber güvenlik üygulamaları ile kritik verilerin güvenliği  ve depolanması sağlanacak, böylelikle günümüzde büyük hassasiyet ve önem arz eden bilgi güvenliği hususu, yerli ve millî olanaklar ile gerçekleştirilmiş olacaktır.   

Tüm bunların yanısıra 5G ve Nesnelerin İnterneti teknolojisi ile akıllı kampüs ve bina uygulamalarının entegrasyonu sağlanabilecek. Genel olarak baktığımızda hem günümüz hem gelecek adına bir yatırım olan projede, temel amaç yerli imkanlarla iletişim altyapılarını kuvvetlendirmek, bilgi güvenliğini sağlamak ve geleceğin iletişim teknolojisi olan 5G’ye geçiş hazırlıklarını sürdürebilmektir.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.