2021 Yılı Türk savunma sanayiinin zirvesi olacak

2020 yılına damga vuran Türk savunma sanayii yükselişini 2021 yılında da sürdürecek.

Türkiye, savunma sanayii sektöründe oldukça kreatif çözümler üretmeye ve dünyaya damgasını vuracak ürünleri Türk Silahlı Kuvvetleri ve güvenlik güçlerinin kullanımına sunmaya hazırlanıyor.

Savunma Sanayii Başkanlığı’nın yol göstericiliği ve koordinasyonu ile yürütülen çeşitli projeler, 2020 yılının yıldızı olurken bu çalışmalar 2021 yılında da vites artırarak devam edecek.

Dost ve müttefik ülkelerin hizmetine sunulan ve birçok başarı hikayesine imza atan Bayraktar TB2, 2020 yılında adından sıkça söz ettirirken; 2021 yılında envantere alınması planlanan Taarruzi İnsansız Hava Aracı AKINCI’nın da 2021 yılında yıldızlaşması bekleniyor.

AKINCI TİHA, AESA radarı sayesinde hava-hava muharebesine uygun dizaynı ve geleneksel Silahlı İnsansız Hava Araçları’ndan büyük yapısı ile silahlı kuvvetlerin gücüne güç katacak.

Terörle mücadele ve sınır ötesi operasyonlarda rüştünü ispat eden ve 2020 yılının son günlerinde ilk ihracat başarısına imza atan ANKA-S’in yanına da AKSUNGUR’un gelecek olmasının 2021 yılının en önemli savunma sanayii gelişmelerinden biri olması bekleniyor.

2021 yılında hizmete girmesi ön görülen AKINCI TİHA ve AKSUNGUR, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin en önemli caydırıcı unsurları olacak.

Türkiye, savunma sanayiinde önümüzdeki süreçte daha da çok konuşulacak ürünleri devreye almaya hazırlanıyor.

Yapay zeka destekli İHA’lar Türkiye’nin gücüne güç katacak

2020’nin dikkat çeken gelişmelerinden bir diğeri ise kamikaze mini İHA Kargu-2 ve silahlı mini/mikro İHA Songar oldu.

2021 yılında kamikaze mini İHA Kargu-2 ve silahlı mini/mikro İHA Songar’ın yanı sıra; yapay zeka destekli insansız platformların sürü halinde, GPS kullanmadan tam otonom operasyonel faaliyetler yürütmesine yönelik çalışmalar hedefler arasında yer alıyor. Otonom sistemler konusunda gün geçtikçe kendini geliştiren ve oyunun kurallarını değiştiren Türkiye, yeni yılda bu alandaki çalışmalarıyla dikkatleri üzerine çekti.

İnsansız platformların yanında radar bozucu sistemlerin de gündeme geldiği 2020 yılı NATO’nun da savunma stratejisinde yeniliklere gittiği bir yıl oldu. Bu alanda da çalışmalarına hız kesmeden devam eden Türkiye, elektronik harp, hava savunma sistemleri ve hava, füze savunma sistemlerindeki çalışmalarını ara vermeden sürdürecek.

2020’nin son günlerinde testleri başarı ile gerçekleştirilen HİSAR A+ yeni yılda envantere girmeye hazırlanırken SİPER Hava ve Füze Savunma Sistemi ile ilgili çalışmalar da devam edecek.

Bunların yanı sıra HİSAR O+ füze sistemi de 2021 yılında Türk Silahlı Kuvvetleri’nin hizmetine sunulacak.

TCG Anadolu 2021 yılında envanterde olacak

2021 yılınında bütün dikkatlerin üzerinde olacağı TCG Anadolu’yu ise savunma sanayii takipçileri merakla bekliyor. 2021 yılında envantere girmesi hedeflenen çok maksatlı Amfibi Hücum Gemisi TCG Anadolu, Türk denizcilik tarihinin en büyük savaş gemisi olacak.

58 metre yüksekliği bulunan TCG Anadolu’nun bin 410 metrekare tank, konteyner gibi ağır araçlar için yük garajı mevcut. Gemide ayrıca 165 metrekare gemi havuzu, bin 880 metrekare hafif yük garajı, 6 iniş alanı ile bir uçuş rampasına sahip 5 bin 440 metrekare uçuş güvertesi, 900 metre hangar yer alıyor. TCG Anadolu, ayrıca 6 adet F-35B, 4 Adet Atak helikopteri, 8 adet orta yük nakliye helikopteri ve 2 adet seahawk genel maksat helikopteri ve 2 adet insansız hava araçlık kapasiteye sahip.

Çeşitli özellikleriyle dikkatleri üzerine çeken TCG Anadolu, 2021 yılına damgasını vuracak bir diğer ürün olarak dikkat çekiyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.