İran, Rusya’dan Su-35 jeti alabilir

İran ve Rusya; askeri anlamda dirsek teması kurmaya devam ediyor.

İran Hava Kuvvetleri Komutanı Hamid Vahedi yerel basına yaptığı açıklamada İran’ın Rusya’dan Sukhoi Su-35 savaş uçağı satın almayı düşündüğünü söyledi.

Vahedi açıklamasında, “Sukhoi 35’in Rusya’dan satın alınması İran Hava Kuvvetleri tarafından değerlendiriliyor.” dedi.

Sukhoi 30’ların satın alınmasının gündemde olmadığını söyleyen Vahedi açıklamanın devamunda gelecekte dördüncü nesil Su-35 savaş uçaklarını almayı düşündüklerini ifade etti.

Iran considers buying Sukhoi Su-35 jets from Russia - Middle East and  Africa - The Jakarta PostBir süredir İran’ın Rusya’dan savaş jeti alacağına dair ortaya atılan iddialar Vahedi’nin açıklamasıyla netlik kazandı.

Rusya’nın İran’a yönelik silah satışlarının; Batı ile İran arasında nükleer anlaşmanın imzalanması ve İran’a yönelik yaptırımların kalkmasıyla ivme kazanacağı düşünülüyor.

Rusya ve İran 2007 yılında S-300 füzesavar sisteminin satışına yönelik askeri sözleşme imzalamış; ancak Moskova, 2010 yılında İran’ın nükleer programına karşı Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararına uygun olarak satışı askıya almıştı.

Anlaşma, İran’ın dünya güçleriyle nükleer anlaşmasının imzalanmasından kısa bir süre önce, 2015 yılında bir kez daha masaya yatırılmıştı.

İran Savunma bakanlığı daha sonra Mayıs 2016’da İran’ın S-300 sistemine sahip olduğunu doğrulamıştı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.