ABD ordusunun yeni topçu sistemi hız rekoru kırdı

Genişletilmiş Menzilli Topçu Programı (ERCA) kapsamında geliştirilen yeni topçu sistemi Ağustos ayı başlarında Yuma Deneme Alanı’nda test edildi.

Defence Blog’un haberine göre topçu sisteminin yüksek hızda test edilmesinin amacı sistemin menzili arttırmak ve durumsal farkındalığı arttırarak düşman hedeflerini hızla ateş altına alabilmek olarak gösteriliyor.

Mühimmat Test Sorumlusu DEVCOM-AC ekibinden Henderson konuyla ilgili olarak, ”Ekibimiz atış sırasında silahtaki itici gaza ne olduğu görmeli. Yük, ateşlendiğinde silah haznesinin içinde olduğundan ve görsel olarak gözlemlenemediğinden, ekip, tahrik gelişimine yardımcı olmak için bir balistik simülatör (BSIM) geliştirdi. İtici yükün farklı konfigürasyonlarını buluyoruz ve  balistik simülatörde ateşleyerek videoyu inceliyoruz.” ifadelerini kullandı.

ABD ordusunun bir süre daha testlere devam edeceği ve ardından hem topçu sistemlerinde hem de mühimmatlarda önemli değişiklilere giderek silahlı kuvvetlere teslimatların yapılacağı belirtildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.