SavunmaTR
  • Savunma Sanayii
    • Hava Platformları
    • Kara Platformları
    • Deniz Platformları
    • Silah Sistemleri
    • İnsansız Sistemler
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Hava Savunma Sistemleri
  • Araştırma-Analiz
  • Gündem
  • İnfografik
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka
  • SavunmaTR+
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Giriş
SavunmaTR
  • Savunma Sanayii
    • Hava Platformları
    • Kara Platformları
    • Deniz Platformları
    • Silah Sistemleri
    • İnsansız Sistemler
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Hava Savunma Sistemleri
  • Araştırma-Analiz
  • Gündem
  • İnfografik
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka
  • SavunmaTR+
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
SavunmaTR
Anasayfa Savunma Sanayii

Çek Cumhuriyeti Leopard 2A8 üretimine dahil olmayı planlıyor

Çek Cumhuriyeti merkezli savunma sanayi şirketlerinin Avrupa ülkeleri için üretilecek Leopard 2A8 tanklarının üretimine dahil olabileceği belirtildi.

Oğuzhan Karakuş yazan Oğuzhan Karakuş
24/04/2024
Okuma Süresi: 4 dakika okuma
A A
0
Almanya, Litvanya'daki tugayı için Leopard 2A8 tankı alacak

Çek Cumhuriyeti Leopard 2A8 ana muharebe tankı üretimine dahil olmak istiyor!

Excalibur Army’nin de aralarında bulunduğu Çek Cumhuriyeti savunma şirketinin, Avrupa ülkeleri tarafından verilen siparişlerin bir parçası olarak Leopard 2A8 ana muharebe tanklarının üretimine dahil olabileceği iddia edildi.

Çek basınında yer alan iddialara göre Çek sanayi holdingi Czechoslovak Group bünyasindeki bir dizi savunma sanayi şirketinin Leopard 2A8 ana muharebe tanklarının üretimine dahil olması için Çek Cumhuriyeti ve Almanya arasında görüşmeler gerçekleştiriliyor.

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Çek Cumhuriyeti Leopard 2 üretimine dahil olmayı planlıyor

Çek Cumhuriyeti’nde yayın yapan Echo24’ün haberine göre Czechoslovak Group, Çek Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri ve diğer Avrupa ülkeleri tarafından verilen Leopard 2A8 ana muharebe tanklarının üretimine dahil olmak ve üretimin bir kısmının Çek Cumhuriyeti’nde gerçekleştirilmesi için Krauss-Maffei Wegmann (KMW) ile yoğun görüşmeler gerçekleştiriyor.

Czechoslovak Group şirket sözcüsü Andrej Čírtek tarafından yapılan açıklamaya göre, holding bünyesinde yer alan Excalibur Army şirketi Çek Cumhuriyeti Kara Kuvvetleri ve bazı diğer Avrupa devletleri için üretilecek Leopard 2A8 ana muharebe tanklarının üretiminde büyük ölçüde yer alacak. Andrej Čírtek açıklamasında şirketin projeye katılmaya hazır olduğunu ancak yoğun görüşmelerin devam ettiğini doğruladı.

İddialara göre Excalibur Army şirketinin yanı sıra başka Çek savunma sanayi firmalarının da projeye dahil olacağı ve üretimin bir kısmının Çek Cumhuriyeti topraklarında yapılması planlanıyor. İddia edilen plana göre, Excalibur Army şirketinin Šternberk şehrinde bulunan fabrikasında Leopard 2 tanklarının en son versiyonu olan Leopard 2A8 ana muharebe tanklarının taretlerinin montajlanacağı yeni bir üretim hattının kurulması öngörülüyor.

Four European Countries Interested in Latest Leopard 2 Tanks

Andrej Čírtek, görüşmelerin devam ettiği bu girişimin sadece Çek Cumhuriyeti Ordusu için değil aynı zamanda en son Leopard tanklarıyla ilgilenen veya ilgilenecek diğer birçok ülke için de önemli bir fırsat yaratacağını ifade etti. Geçtiğimiz aylarda elde edilen bilgilere göre Çek Ordusu 76 adet Leopard 2A8 ana muharebe tankı almak istiyor.

Leopard 2A8 ana muharebe tankı tedariki için Krauss-Maffei Wegmann ile görüşmelerin devam ettiği ve Çek Cumhuriyeti Savunma Bakanlığına göre sözleşmenin imzalanmasının ardından ilk tankın 2027 yılında kalan tankların da 2030 yılına kadar teslim edilmesi hedeflenecek.

Andrej Čírtek Krauss-Maffei Wegmann ile yoğun görüşmelerin devam ettiğini söylediği açıklamasının devamında, “Çek Ordusu için Leopard tankı üretim projesine dahil olmaya hazırız, Excalibur Army şirketi olarak üretim kapasitelerimizi genişletiyoruz ve Alman sanayi ortaklarıyla yalnızca Çek Cumhuriyeti Ordusu projesi hakkında değil aynı zamanda diğer tank üretim projelerinde de iş birliği olanakları hakkında da yoğun görüşmeler yapıyoruz. Bu sadece Excalibur Army şirketini değil, aynı zamanda Czechoslovak Group bünyesindeki ve dışındaki diğer şirketleri de ilgilendirecektir.” ifadelerini kullandı.

KMW представила прототип танка Leopard 2A8 - Мілітарний

Çek Cumhuriyeti’nin Leopard 2A8 ana muharebe tankı üretim projesine dahil olmasının yeni iş olanakları yaratacağı, ayrıca Krauss-Maffei Wegmann’ın tank üretim kapasitesini artırma hedefi için de oldukça önemli olacağı belirtiliyor.

Krauss-Maffei Wegmann’ın şu anda Macaristan ve Katar için Leopard 2A7 ana muharebe tankları üretiyor. Aylık üretim kapasitesinin halihazırda üç ila dört tank olduğu ve şirketin Leopard 2A8 ana muharebe tankları için öngördüğü talebin karşılanabilmesi için 2030 yılına kadar üretim kapasitesini ayda 20 tanka çıkarmayı hedeflediği ifade ediliyor.

Almanya, Çek Cumhuriyeti, Litvanya, Estonya, Norveç, İsveç, İtalya ve İspanya tarafından ilgilenilen Leopard 2A8 ana muharebe tankları için Krauss-Maffei Wegmann şirketi toplam sipariş hacminin önümüzdeki on yılın sonuna kadar üretim hatlarını dolduracağını öngörüyor.

Çek savunma şirketlerinin halihazırda bir başka Alman savunma sanayi şirketi olan Rheinmetall ile Lynx ve Puma zırhlı muharebe araçlarının üretiminde iş birliğinde bulunduğu belirtilirken, Çek savunma endüstrisinin projeye dahil olmasının Krauss-Maffei Wegmann’ın üretim kapasitesinin artırma planlarını gerçekleştirmesi için önemli bir fırsat olarak nitelendiriliyor.

 

Czech Republic receives 14 Leopard 2A4 tanks from Germany - Militarnyi

Çek Cumhuriyeti Ordusu envanterindeki eski T-72M4 CZ ve T-72M1 tanklarını modern Leopard 2 tankları ile değiştirmek istiyor. Envanterinde bulunan T-72M4 CZ ve T-72M1 tanklarının bir kısmını Ukrayna – Rusya Savaşı’nın başlamasının ardından Ukrayna’ya bağışlayan Çek Cumhuriyeti’ne bu tanklara karşılık olarak Almanya tarafından 14 adet Leopard 2A4 ana muharebe tankı hibe edilmişti. 14 tanklık 2. parti Leopard 2A4 ana muharebe tankının da 2024 yılı içerisinde Çek Ordusuna transfer edilmesi planlanıyor.

Etiketler: AlmanyaAvrupaÇek CumhuriyetiCzechoslovak GroupExcalibur ArmyKrauss-Maffei Wegmannleopard 2A4Leopard 2A8Rheinmetall

Benzer Haberler

Savunma Sanayii

BAYRAKTAR TB3 SİHA VE ALBATROS-S KİDA’DAN BAŞARILI MÜŞTEREK HAREKÂT

yazan Kübra Demirbaş
18 saat önce
0

Baykar ve ASELSAN’ın milli imkânlarla geliştirdiği platformlarla Mavi Vatan’da müşterek harekât kabiliyetinin gücünü gösteren başarılı bir teste imza atıldı. Akdeniz’de...

Fotoğraf Kaynak: Defence Arabic
Savunma Sanayii

Aselsan ile işbirliği imzalayan Mısırlı Tornex yeni İHA ailesini tanıttı

yazan Kübra Demirbaş
2 gün önce
0

1 Aralık 2025’te Mısır’ın başkenti Kahire’de kapılarını açan EDEX 2025 savunma sanayii fuarında, Mısırlı Tornex şirketi yerli olarak geliştirdiği çok...

ABD Donanması’ndan BAE Systems’a Füze Konteyneri Siparişi

3 gün önce

Otokar’a 83,6 Milyon Dolarlık COBRA II Siparişi

3 gün önce

İsrail ve Yunanistan arasında 3,5 milyar dolarlık hava savunma sistemi anlaşması gündemde

4 gün önce

SYS Grup savunmadaki ihracat değerini üçe katlamayı hedefliyor

4 gün önce
Devamı Yükle

“Etkin, Güvenilir, Haberdar”

+90 530 308 17 96

[email protected]

2025 © Savunma TR. Tüm Hakları Saklıdır.

Savunma Sanayii
  • Hava Platformları
  • Kara Platformları
  • Deniz Platformları
  • İnsansız Sistemler
  • Silah Sistemleri
  • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
  • Hava Savunma Sistemleri
  • Hava Platformları
  • Kara Platformları
  • Deniz Platformları
  • İnsansız Sistemler
  • Silah Sistemleri
  • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
  • Hava Savunma Sistemleri
Kategoriler
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Röportajlar
  • Politika
  • Dosya Haber
  • Rapor & İnfografik
  • SavunmaTR Plus
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Röportajlar
  • Politika
  • Dosya Haber
  • Rapor & İnfografik
  • SavunmaTR Plus
SavunmaTR
  • Hakkımızda
  • Kariyer
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Kariyer
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifremi Unuttum?

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş
SavunmaTR
Onayı Yönet
En iyi deneyimleri sunmak için, cihaz bilgilerini saklamak ve/veya bunlara erişmek amacıyla çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz. Bu teknolojilere izin vermek, bu sitedeki tarama davranışı veya benzersiz kimlikler gibi verileri işlememize izin verecektir. Onay vermemek veya onayı geri çekmek, belirli özellikleri ve işlevleri olumsuz etkileyebilir.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından açıkça talep edilen belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlamak veya bir elektronik iletişim ağı üzerinden bir iletişimin iletimini gerçekleştirmek amacıyla meşru bir amaç için kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından talep edilmeyen tercihlerin saklanmasının meşru amacı için gereklidir.
İstatistik
Sadece istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Sadece anonim istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Mahkeme celbi, İnternet Hizmet Sağlayıcınızın gönüllü uyumu veya üçüncü bir taraftan ek kayıtlar olmadan, yalnızca bu amaçla saklanan veya alınan bilgiler genellikle kimliğinizi belirlemek için kullanılamaz.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam göndermek için kullanıcı profilleri oluşturmak veya benzer pazarlama amaçları için kullanıcıyı bir web sitesinde veya birkaç web sitesinde izlemek için gereklidir.
Seçenekleri yönet Hizmetleri yönetin {vendor_count} satıcılarını yönetin Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri görüntüle
{title} {title} {title}
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Savunma Sanayii
    • Hava Platformları
    • Kara Platformları
    • Deniz Platformları
    • Silah Sistemleri
    • İnsansız Sistemler
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Hava Savunma Sistemleri
  • Araştırma-Analiz
  • Gündem
  • İnfografik
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka
  • SavunmaTR+