Rusya’nın Ukrayna’daki faaliyetleri devam ediyor

24 Şubat sabahından beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşında müzakereler kesin sonuç vermiyor ve çatışmalar tüm hızıyla devam ediyor.

Rusya tarafının lojistik sıkıntılar nedeniyle yüzlerce zırhlı araç ve hava savunma sistemi kaybetmesi, Batılı ülkelerin Ukrayna’ya askeri desteğini artırmasına neden oldu.

Ukrayna’nın Batı’dan aldığı askeri destekle sahada yakaladığı başarıları artırması Rusya tarafının sınır ötesinden balistik füzeler ve seyir füzeleri ile saldırması sonucunu doğurdu.

Rusya’nın hava bombardımanı devam ederken birçok Ukrayna askeri tesisi de hedef haline geldi.

Savaşın ilk gününden beri Ukrayna’nın askeri tesislerini ve savunma sanayii firmalarının üretim tesislerini hedef alan Rusya, bu noktalara yaptığı saldırılarına devam ediyor.

Ukrayna ordusu ise tüm gücüyle direnmeyi ve Rus tarafına ağır kayıplar yaşatmayı sürdürüyor.

Özellikle ABD ve İngiltere devam eden savaşta Ukrayna’ya çok sayıda askeri yardımda bulunurken İngiltere’nin Ukrayna’ya yönelik askeri yardımları hız kesmeden devam ediyor.

Rusya’nın Ukrayna’ya yaşattığı kayıpların miktarını Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov açıkladı.

Konaşenkov: Ukrayna’da 208 uçak, 132 helikopter, 3 bin 696 tank ve zırhlı araç yok edildi

Konaşenkov, yaptığı açıklamada, Rus askeri birliklerinin Ukrayna’da savaştaki eylemlerine ilişkin bilgi verdi.

Rus ordusunun Ukrayna’da taarruzlarının sürdüğünü anlatan Konaşenkov, “Bastion” kıyı füze sisteminden fırlatılan “Oniks” yüksek hassasiyetli füzeyle Odessa bölgesindeki Artsız askeri hava üssünün vurulduğunu belirtti.

Dontesk yönünde Kurtimovka, Oçertino, Tonenkoye, Suhaya Balka, Novgorodskoye Mayorovka, Otradovka ve Zaytsevo’da bir gün içinde 11 “Grad” çok namlulu roketatarın imha edildiği bilgisini paylaşan Konaşenkov, Derjinsk, Novgorodoskoye, Nikolayevka, Leninskoye ve Zaytsevo’da 12 topçu sisteminin yok edildiğini dile getirdi.

Konaşenkov, Podgornoye yerleşim birimi yakınında 2 adet 155 milimetrelik M777 obüsün vurulduğunu söyledi.

Rus hava muharebe taktik birliklerinin 47 askeri alanı bombaladığını aktaran Konaşenkov, Donetsk bölgesinde Veseloye, Privolye ve Bogorodiçnoye yerleşim birimi yakınlarında askeri birlikler ve teknik araçlar, Severska’da Buk-M1 hava savunma füze sistemi, Luhansk bölgesinde Novodrujeska yakınlarında S-300 hava savunma füze sistemi radarının imha edildiğini belirtti.

Füze ve topçu birliklerinin bir gün içinde 148 askeri alanı vurduğunu kaydeden Konaşenkov, bu saldırılar sonucunda 450 Ukraynalı milliyetçi gücün etkisiz hale getirildiğini söyledi.

Rus hava savunma sistemlerinin Dnipro bölgesinde Apostolovo yerleşim birimi yakınlarında Ukrayna hava kuvvetlerine ait bir Mig-29 savaş uçağını düşürdüğünü bildiren Konaşenkov, Herson, Luhansk, Donetsk, Harkiv bölgelerinde havada 9 Ukrayna insansız hava aracının vurulduğunu dile getirdi.

Konaşenkov, “Ukrayna’ya ait bugüne kadar 208 uçak, 132 helikopter, 1260 insansız hava aracı, 345 hava savunma füze sistemi, 3 bin 696 tank ve zırhlı araç, 576 çok namlulu roketatar, 2 bin 55 obüs ve havan topu, 3 bin 731 özel askeri araç yok edildi.” ifadelerini kullandı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.