ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e helikopter satışına onay

İsrail eskiyen Sikorsky filosunu yeniliyor.

The Jerusalem Post’un haberine göre ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail’in talep ettiği 18 adet Sikorsky CH-53K ağır nakliye helikopteri için onay verdi. İsrail ile Sikorsky arasında imzalanan 3.4 milyar dolar değerindeki anlaşmaya göre İsrail 18 CH-53K helikopteri satın alacak. 

Anlaşmaya göre ayrıca İsrail 60 adet T408-GE-400 motoru ve seçici kullanılabilirlik/spoofing önleme modülü (SAASM) ile 36 adet gömülü GPS/Atalet Navigasyon Sistemi (EGI) ve bilinmeyen sayıda GAU-21 tedarik edecek.

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz yeni helikopterlerin İsrail ordusunun yeteneklerini geliştireceğini vurgulayarak, ”Satın alım İsrail’in geniş yelpazede operasyonel gereksinimlerini karşılayacak ve yeteneklerini geliştirecek.” ifadelerini kullandı.

İsrail’in CH-53K helikopterlerini, yaşlanan CH-53 Yasurs filosunun yerine entegre edeceği belirtiliyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.