İsrail, envanterindeki GBU-28 sığınak delici bombalarını, Hamas'a karşı düzenlediği hava saldırıları için yeterli bulmuyor.

ULAQ SİDA yerli motorla test edildi ULAQ SİDA yerli motorla test edildi

Breaking Defense'in haberine göre İsrail yönetimi ABD'den, 2.5 ton harp başlığına ve yüksek teknolojiye sahip GBU-72 sığınak delici bomba (GBU-72 Advanced 5K Penetrator) tedarik etmek istiyor.

İsrailli savunma sanayii kaynakları tedarik etmek istenen GBU-72'ler, Hamas'ın Gazze'deki derin yeraltı tünellerine ve üslerine karşı kullanılacak. Uzun vadede ise GBU-72'lerin İran'ın nükleer ve balistik füze üretim tesislerine yönelik olası bir operasyonda kullanılabileceği tahmin ediliyor.

Ayrıca İsrail'in envanterindeki GBU-28 sığınak delici bombalarının kullanırken elde ettiği tecrübeleri ABD Hava Kuvvetleri ile paylaştığı ve ABD'nin bu tecrübeler üzerinden GBU-72'yi güncelleyerek geliştirdiği vurgulandı.

İsrail, Hamas'ın Gazze'deki tünellerinden oluşan ''Metro Şehri''ni GBU-28 bombaları ile vurduğu ve başarılı hava operasyonları elde ettiği ifade ediliyor.

ABD Hava Kuvvetleri 13 Ekim'de GBU-72'yi, F-15E savaş uçaklarından atarak test etmiş ve testin başarılı olduğunu duyurmuştu.