[wpcc-iframe src=”https://open.spotify.com/embed-podcast/episode/7yPyP5VC3R5aJzPQYq7gBK” width=”100%” frameborder=”no” height=”152″ scrolling=”no” allowtransparency=”true” allow=”encrypted-media”]
İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü, Cuma günü bir Suudi gazetesine verdiği demeçte “İsrail denizaltılarının her yerde sessizce faaliyet gösterdiğini” söylemişti. Bu açıklamanın ardından İranlı bir yetkili Al Jazeera’ya, “Tahran’ın ulusal güvenliğe yönelik herhangi bir saldırıya karşı tepkisi güçlü ve geniş olacaktır.” açıklamasında bulundu.
İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Hidai Zilbernan, geçen hafta İsrail denizaltısının İran’a yönelik bir güç gösterisi amacıyla Süveyş Kanalı’nı geçmesinin ardından basına demeç verdi. The Times of Israel’de yer alan habere göre İsrail’in, ABD Başkanı Donald Trump’ın görev süresinin bitmesine günler kala, bölgede kaosa sebep olacak bir gerilim oluşturmak için sebepler aradığı iddia ediliyor.
Zilberman, İran güçlerinin Irak veya Yemen’den bir saldırı düzenleyebileceğini de ifadelerini ekledi. Ayrıca İsrail’in elde ettiği bilgilere göre İran’ın, Irak ve Yemen’de İHA ve akıllı füzeler geliştirdiğini bildiklerini de söyledi. Zilberman, bu silahların İsrail’i vurabileceğini düşündüklerini belirtti.
İran’dan cevap
İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Amiral Ali Rıza Tangsiri, İsrail’den gelen İran’ın bütün deniz hareketlerinin izlendiği açıklamasına cevap verdi. Tangsiri kuvvet, sistem ve ekipman noktasında İran’ın çıkarlarının ve güvenliğinin korunması için istenen seviyede hazır olunduğunu söyledi.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi