Tesla’nın rakipleri artıyor

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden biri olan Geely, elektrikli otomobil projesi olan Zeekr’in tanıtımında bulundu. Bu hamlenin Tesla’nın Çin’de casusluk faaliyetinde kullanıldığı iddialarının ardından gelmesi dikkat çekti.

Uydu, drone, kamyon taşımacılığı gibi faaliyetler için çeşitli büyük firmalarla ortaklığı bulunan Geely şirketi, Zeekr isimli elektrikli otomobillerin 2021’in üçüncü çeyreğinde piyasada olacağını açıkladı.

Elektrikli otomobilin; teknik özellikleri hakkında bilgi verilmezken, premium araç sınıfına girebileceği ve Mercedes-Benz ile rekabet edebileceği düşünülüyor.

Shift Delete.Net’in haberine göre araçlar, Sürdürülebilir Deneyim Mimarisi (SEA) isimli açık kaynaklı bir elektrikli araç şasisi üzerinde inşa edilecek. Ayrıca markanın 5 yıllık planları arasında piyasaya her sene bir elektrikli araç sunmak da bulunuyor.

Yeni bir marka kurma kararının ardında elektrikli otomobillere olan ilginin artmasının yer aldığından bahseden Geely CEO’su Daniel Li Donghui, “Tek bir şirket pazar için yeterince büyük bir girişim değil. Zeekr, satış ve servis açısından standart bir yaklaşımla son kullanıcı gereksinimlerinin tam hizmetine odaklanan, son kullanıcının tam entegrasyonuna odaklanan yeni bir ekosistem yaratacak.” dedi.

Geely’nin başkanı Li Shufu ise, yeni markayı Tesla’yı alt etmek için üreteceklerini söyledi.

Başlangıç olarak 300 milyon dolar yatırım yapacağı konuşulan Geely’nin yeni markası olan Zeekr’in 2030 yılına kadar Volvo’ya katılması bekleniyor. Öte taraftan Geely’nin diğer alt kuruluşlarından Polestar, Avrupa ve ABD pazarına çift motorlu ve 345 mil menzilli Polestar 2’yi teslim etmeye başladı.

Ayrıca Mercedes-Benz’in ana şirketi olan Daimler’in hemen hemen yüzde 10’luk payına sahip olan Geely, Şangbay’ın Nasbdaq tarzı STAR Pazarı’ndaki halka açık hisse satışlarından yaklaşık 20 milyar yuan değerinde gelir artışı bekliyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.