Çin, nükleer denizaltı kazasına ilişkin detayları talep ediyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian, ABD’yi Hint-Pasifik’te yaşanan bir denizaltı kazası olayının detaylarını aktarmaya çağırdı.

TASS’ta yer alan habere göre Lijian, Seawolf sınıfı nükleer enerjili denizaltının Hint-Pasifik’te bilinmeyen bir nesneyle çarpışmasına ilişkin detayların uluslararası kamuoyu ile paylaşılması gerektiğini söyledi.

Çin’in bu olayla ilgili derin bir endişe içinde olduğunu söyleyen Lijian; olayın tam yeri, gezinin amacı, deniazltının ne ile karşılaştığı, radyasyon sızıntısı olup olmadığı ve çevreye herhangi bir zararın verilip verilmediği yönünde bilgileri talep ettiklerini kaydetti. 

“ABD örtbas etmeye çalışıyor”

ABD’yi, olayı örtbas etmekle suçlayan Çinli yetkili, olayla ilgili sorumsuz davranıldığını dile getirdi. 

Perşembe günü ABD Pasifik Filosu, 2 Ekim tarihinde USS Connecticut (Seawolf sınıfı) nükleer denizaltısının Hint-Pasifik’te dalış yaparken bilinmeyen bir nesneyle karşılaştığını açıklamıştı. Mürettebattan kimsenin hayati tehlikesinin olmadığı belirtilmişti.

Fox News’in bildirdiğine göre olay, Güney Çin Denizi’nde meydana geldi. Olayda 11 askerin yaralandığı ancak bunların ağır durumlar olmadığı da aktarıldı.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.