Pakistan internet ağında bağımsızlık için Huawei ile anlaştı

Pakistan’ın internet ağının Hindistan’a bağımlı olması durumunu düzeltmek için planlanan proje kapsamında, Çinli telekom şirketi Huawei, Pakistan’ın internet ağını tamamlayacak. İnternet ağında Hindistan’dan ayrılarak güvenlik sağlamayı hedefleyen Pakistan’ın, son zamanlarda güvenlik ihlalleriyle pek çok kez gündeme gelen Huawei ile anlaşması eleştirilere sebep oldu.

Asia Times tarafından yapılan haber göre Huawei tarafından yürütülen proje kapsamında, Çin’in “Dijital İpek Yolu” ile Arap Denizi’nin altından geçecek bir kablo projeyi tamamlayacak. Proje şu anda yapım aşamasında. Mart ayında hükümetten gerekli izinlerin alınmasıyla birlikte projenin Arap Denizi’nin altında inşa edilecek kısmı da başlayacak.

Pakistan’ın yeni çatışması Çin ile olabilir

Projenin tamamlanması ile Pakistan, Hindistan’ın siber güvenlik tehdidinden sıyrılmış olacak. Ancak analistlere göre Pakistan, benzer sorunları bu sefer Çin ile yaşayabilir. Pakistan’ın medya kaynakları, Huawei tarafından sunulacak servisin daha hızlı ve stabil bir internet erişimi sağlayabileceğini ancak Çin’in lokal iletişimleri gözetlemesine olanak sağlanacağını ve hatta durumun politik bir sansürlemeye kadar gidebileceğini öne sürüyor.

Huawei yurt dışında inşa ettiği telekomünikasyon ağlarının Çin tarafından gözetlendiği iddiaları inkar ediyor. Ancak ABD, müttefik ülkelerinin 5G ağlarının içerisinden Huawei’yi çıkartmaları için zorlamaya devam ediyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.