Pasifik Okyanusu, yeni bir gerginliğe daha sahne oldu.
Şarkul Avsat’ın haberine göre, Rusya, ABD’ye ait B-52H tipi uçağını Pasifik Okyanusu sınırı bölgesinden uzaklaştırmak için bölgeye 3 adet Su-35S uçağı gönderdi. Rusya Pasifik Filosu’ndan habere ilişkin bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada ordunun, ABD’ye ait bir keşif uçağının Rusya sınırına yaklaşması sonrası okyanus üzerinde takip gerçekleştirilmesi için MiG-31 cinsi bir savaş uçağını da bölgeye gönderdiği bilgisine yer verildi.
Rusya merkezli Interfax’ın yaptığı habere göre Rus avcı uçağı, ABD hava kuvvetlerine ait RC-135’i hedefledi ve Pasifik Okyanusu’nda, uçuş boyunca eşlik etti. Yapılan açıklamada ABD uçağının Rusya sınırından uzaklaşmasından sonra Rus savaş uçağının üsse döndüğü bildirildi.
Editör : SavunmaTR Haber Merkezi






![Görsel: [Hendrik Schmidt/picture alliance via Getty Images]](https://www.savunmatr.com/wp-content/uploads/2026/08/GettyImages-2289664291-120x86.jpg)