SpaceX’in uzay aracı iniş sırasında infilak etti

Amerikalı uzay taşımacılığı şirketi SpaceX’in, Starship roketinin SN9 protatipi 2 Şubat’ta Teksas’taki Boca Chica tesisinden test amaçlı fırlatıldı.

Starship SN9 uzay aracının Dünya’ya dönmeden önde yaklaşık 10 km yüksekliğe ulaşan uzay aracı, iniş pistine yaklaşırken tuhaf bir şekilde dönüş yaparak iniş alanına düştü ve büyük bir patlamaya sebep oldu.

SN9 uzay aracının planlandığı gibi Dünya’ya geri dönmesi beklenirken, Dünya atmosferinden geri dönüşü simüle etmek için yaptığı dönüş sonrası iniş hızını azaltamayıp inişe geçtiği sırada yere çakılarak infilak etti.

Elon Musk açıklamasında çok fazla test uçuşu yaptıklarını ve bu tür arızaların olabileceğinin muhtemel olduğunu söyledi.

SpaceX uzay taşımacılığı şirketi daha önce yaptığı lansmandan önce sosyal medyada paylaştığı bir gönderide, Starship için güvenli bir iniş yapmanın hem önemini hem de zorluklarını dile getirmişti.

Uzay taşımacılığı şirketinin ileri de insanları Mars’a götürüp getirmek için tasarladığı Starsip prototipini fırlatıp ve geri getirmek için başka girişimlerde bulunması bekleniyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.