Dışişleri Bakanlığı’ndan İsrail’e kınama mesajı

İsrail’in işgali altındaki Mescid-i Aksa, ırkçı Yahudiler tarafından baskına uğradı. İsrail polisi tarafından desteklenen baskına karşı çıkan Filistinlilere göz yaşartıcı gaz ve ses bombaları ile müdahale edildi. 

Yaşanan olayın ardından Dışişleri Bakanlığı’ndan açıklama gecikmedi. Dışişleri Bakanlığı İsrail’in provokatif eylemlerini kınadığı ve İsrail’e bu saldırıları sona erdirmesi çağrısında bulunduğuna dair bir yazılı açıklama yaptı.

Dışişleri Bakanlığı, İsrail güvenlik güçlerinin, bu sabah Harem-i Şerif’in kudsiyetini bir kez daha ihlal ederek, ırkçı Yahudi grupların Mescid-i Aksa’ya baskında bulunmasına izin vermesini, ibadet eden Filistinli sivillere ses bombalarıyla müdahale etmesini ve aralarında çocuk ve kadınların da bulunduğu bazı Filistinli sivilleri insan onurunu rencide eden görüntüler eşliğinde gözaltına almasını kınayan yazılı bir açıklamada bulundu.

Bakanlık, İsrail’in Ramazan ayında Mescid-i Aksa’ya yönelik saldırılarının tüm bölgede sebep olduğu gerginlik, tırmanma ve çatışma ortamının zihinlerde tazeliğini koruduğu mevcut ortamda bu tür provokasyonların sürmesinin son derece tehlikeli olduğuna dikkat çekti.

Dışişleri Bakanlığı, yayınladığı yazılı açıklama ile İsrail’e “provokatif eylem ve saldırıların bir an önce sona erdirilmesine yönelik” çağrılarını yineledi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.