Murat İkinci: ALKA’nın seri üretim faaliyetleri başladı

Farklı güdüm çözümleri ile seyir özelliği kazandırılmış mini/mikro insansız hava araçları (İHA) ile drone’ların ve mini/mikro İHA ve drone sürülerinin güvenli bir menzilde durdurulması ya da imha edilmesi maksadıyla geliştirilen ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS) kritik tesislerin korunmasında kullanılacak.

NTV canlı yayınına konuk olan ROKETSAN Genel Müdürü Murat İkinci, “ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi’nin (YESS) seri üretimine başlandı.” dedi.

ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS) sayesinde terör örgütü PKK’nın yatığı maket uçak saldırıları da engellenmiş olacak.

ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS)

ALKA Yönlendirilmiş Enerji Silah Sistemi (YESS); meskûn mahallerdeki bombalı tuzakların, yol kenarlarına yerleştirilen el yapımı patlayıcı (EYP) düzeneklerinin, hedefe özel olarak imal edilen, üzerinde çeşitli faydalı yükler taşıyabilen (kamera, patlayıcı, vb.), farklı güdüm çözümleri ile seyir özelliği kazandırılmış mini/mikro insansız hava araçları (İHA) ile drone’ların ve mini/mikro İHA ve drone sürülerinin güvenli bir menzilde durdurulması ya da imha edilmesi maksadıyla geliştirildi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.