TUSAŞ ile Boeing arasında yeni anlaşma

Türkiye’nin savunma ve havacılıktaki öncü firmalarından olan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ), dünyanın en önemli savunma ve havacılık şirketlerinden olan Boeing ile geleceğin hava araçlarında yer alacak termoplastik kompozit parçaların tasarlanması ve üretiminin gerçekleştirilmesi için yeni bir iş birliği anlaşmasına imza attı.

Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) resmi twitter hesabından yapılan açıklamada, “Stratejik ortağımız Boeing ile geleceğin hava araçlarında yer alacak termoplastik kompozit parçaların tasarlanması ve üretiminin gerçekleştirilmesi için yeni bir iş birliği anlaşmasına imza attık. Geleceğin teknolojilerine yatırımlarımızı sürdürüyoruz.” ifadelerine yer verildi.

Havacılık sektöründe Türkiye’nin önde gelen kuruluşlarından olan TUSAŞ, başta Milli Muharip Uçak (MMU), Anka İHA, Aksungur, Atak Helikopteri, Hürjet, Hürkuş olmak üzere Türk Savunma Sanayii’nin gözbebeği olan birçok projeye imza atıyor.

TUSAŞ, dünyanın kapalı alanda 4’üncü büyük kompozit fabrikasını da yakında hizmete almaya hazırlanıyor. Otonom bir tesis olarak tasarlanan yeni nesil fabrikada, yapay zekadan yararlanılarak kompozit malzeme üretiminde olası hataların tamamen elimine edilmesi hedefleniyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.