Kosova enerjide Sırbistan’dan bağımsızlaşacak mı?

Kosova Elektrik Enerji İletim ve Piyasa Sistem Operatörü (KOSTT) Yönetim Kurulu üyesi Nebih Zariqi, Kosova enerji sisteminin bağımsız çalışmasına başlamasının hemen ardından, Sırbistan’ın Kosova’nın bu ülkeden ithal ettiği 500 megavat elektriğin iletimini durdurduğunu duyurdu.

Kosovahaber’in haberine göre, KOSTT Yönetim Kurulu üyesi Nebih Zariqi, Sırbistan’ın göndermeme kararı aldığı elektriğe ulaşmak için, Kosova ile Kuzey Makedonya yetkilileri arasında bir anlaşma yapıldığını ve Kosova’nın Kuzey Makedonya’dan elektrik tedarik edebileceğini bildirdi. 

Sırbistan, enerji naklini durdurdu

Kosova’nın enerji üretiminin, enerji ihtiyacına tamamen yetmediğinie değinen Zariqi, “Sırbistan’ın bölgedeki en büyük elektrik üreticisi olduğu ve bölgede tüm ülkelerin kısmen Sırbistan tarafından tedarik edildiği biliniyor. Kosova, enerji üretim kapasitesini karşılayamıyor. 500 megavatlık bir eksiğimiz vardı. Şimdiye kadar 500 megavat elektrik Sırbistan’dan alındı ve bu anlaşmanın yürürlüğe girdiği anda, yani Kosova’nın enerji sisteminin bağımsızlaşmasıyla, Sırbistan Kosova’ya enerji naklini durdurdu.” ifadelerini kullandı.
 

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.