HAVELSAN ve BİYOTEKSAN’dan 2 milyon kimlik belgesi

Türkiye’nin öncü savunma sanayii firması HAVELSAN, BİYOTEKSAN ile güçlerini birleştirip yerli parmak izi tanıma sistemini geliştirdi.

Yerli parmak izi tanıma sistemi, 2021’de Göç İdaresi Genel Müdürlüğü’nde, 2022’de Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü’nde devreye alındı.

81 ilde, yaklaşık 2 ayda T.C. Kimlik Kartı, Sürücü Belgesi ve Pasaport başta olmak üzere 2 milyona yakın kimlik belgesi hazırlandı.

Emniyet Genel Müdürlüğü, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın ihtiyaçları için çalışmalar sürüyor.

Avuç içi, damar, yüz, iris, retina, ses ile birlikte Ulusal Biyometrik Veri Ailesinin elde edilmesi hedefleniyor.

Türkiye, dünyada kendi biyometrik veri teknolojisini üreten 7 ülkeden biri oldu, sermaye korundu, teknoloji kazanımı sağlandı.

Nitelikli Parmak İzi Tanıma Ürünü öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Nüfus Vatandaşlık İşleri ve Göç İdaresi Genel Müdürlüklerinde kimliklendirme sistemlerinden biyometrik kayıtlarının alınması ve saklanması amacı ile kullanıma alınacak.

Kimliklendirme amaçlı biyometrik verilerin kayıt altına alınması sırasında, parmak izi okuyucularından alınan parmak izleri veri tabanındaki kayıtlarla karşılaştırılarak 1-1 kimlik doğrulaması ve tüm veri tabanındaki kayıtlar taranarak 1-N kimlik sorgulaması yapılmasına imkan sağlıyor.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.