İsveç Dışişleri Bakanı: PKK konusunda aynı görüşteyiz

İsveç Dışişleri Bakanı Ann Linde, İsveç’in NATO’ya katılım süreciyle ilgili yeni bazı açıklamalarda bulundu.

Terör örgütü YGP/PKK’nın eylemlerine karşı müdahalede bulunmayan, aksine silah yardımını sürdüren İsveç’in Dışişleri Bakanı Ann Linde Türkiye’nin NATO üyeliği konusunda İsveç’e onay vermesini beklemediği yönünde bir açıklamada bulundu.

İsveç 40 yıldır PKK'yı destekliyor - Yeni Şafak

Linde açıklamasında, “O kadar ileri gideceğimizi düşünmüyorum, ancak somut adımlar atmak için açık fırsatlar var.” ifadelerini kullandı.

Ann linde, İsveç ve Finlandiyalı heyetlerin NATO’ya üyelik sürecinde Türkiye ile müzakerelerde yapıcı bir tavırla yer aldıklarını belirtirken terör örgütü PKK konusunda İsveç’in Türkiye ile aynı görüşte olduğunu savundu.

Ann Linde'den İsrail'e tepki

Linde, “PKK konusunda aynı görüşteyiz ve bu nedenle yaptığımız görüşmelerde ciddi olduğumuzun Türkiye tarafından da görüldüğünü düşünüyorum” diye konuştu.

Linde; Türkiye ile İsveç ve Finlandiya’nın farklı görüşlere rağmen sonunda bir anlaşmaya varılabileceklerini umduğunu belirterek “Tüm görüşmelerde olduğu gibi, bazı konularda farklı görüşlere sahip olduğunuzu belirtebilirsiniz. Ancak, yine de birbirinizin farklı görüşlerine saygı duyarak anlaşabilirsiniz.” dedi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.