Ersin Tatar’dan Rum yönetimine "Lazaras Mavros" tepkisi

Gayri askeri statüdeki Adalar’ın silahlandırılması üzerinden Yunanistan ile devam eden gerginliğin ardından GKRY’den provoke eden yeni bir adım geldi.

Abdullah Öcalan’a verilen sahte pasaporttaki ismin gerçek sahibi olan Rum gazeteci Lazaros Mavros, düzenlenen bir tatbikata silahlı bir şekilde katıldı.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, GKRY’de gerçekleştirilen askeri tatbikata PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın yakalanmadan önce kullandığı Rum pasaportunda ismi yer alan Lazaras Mavros’un katılmasına sert tepki gösterdi.

Kıbrıs'ın güneyinde büyük skandal! Terörist elebaşı Öcalan'ın sahte p

Tatar, Güney Kıbrıs’ın bu tavrını “soytarılık” ve “insanlık dışı” olarak tanımladı.

Girne’de katıldığı bir açılışta konuşma yapan Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Kıbrıs Rum tarafının barış ve komşuluk ilişkilerinden bahsetse de orada Türkiye’ye karşı hoşnutsuzluk ve ahlak dışı faaliyetlerin yer aldığını kaydetti.

Cumhurbaşkanı Tatar açıklamasında şunları söyledi:

“Kıbrıs Rum kesiminde papazların silah tutarak tatbikata katılmalarının dışında geçen gün de Abdullah Öcalan’a zamanında verilen sahte pasaportta ismi olan kişiyi (Rum gazeteci Lazaros Mavros) bir tatbikatta silah tutarken gördük. Ne ilginçtir ki Öcalan’a GKRY pasaportu veren yönetim, o ismi (Mavros) şu anda orada tatbikatta kullanıyor. Gerçekten bunları anlamak mümkün değildir.”

Λάζαρος Α. Μαύρος | HuffPost

Rum kesiminin bu tavrını ‘soytarılık’ ve ‘insanlık dışı’ olarak tanımlayan Cumhurbaşkanı Tatar, Yunanistan’ın da Ege Adaları’nda Türkiye’ye yönelik uluslararası anlaşmalara aykırı adımlar attığını ifade etti. Cumhurbaşkanı Tatar, “Yunanistan, oradaki (Ege Adaları) bu hareketlerini Doğu Akdeniz’e de yaymak suretiyle Anadolu’yu kuşatacaklarını zannediyorlar ama asla böyle bir şey olmayacaktır. Türk milleti buna müsaade etmez. Türkiye ile gönül birliği içerisinde, hukuka ve uluslararası anlaşmalara dayalı bir süreç izlemekteyiz” dedi.

KKTC’nin ilerleyen süreçte dünyada hak ettiği yeri alacağına ve ekonomik refahının artacağına inanç belirten Cumhurbaşkanı Tatar, bunun en büyük temennileri olduğunu belirtti.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.