ABD’nin İsrail’e yardımı devam edecek

İktidar koltuğunu devretmeye hazırlanan Netanyahu’nun, ABD ile sürtüşme yerine ülkesinin varoluşsal tehdidini ortadan kaldırmayı tercih edeceğini söylemesi üzerine ABD tarafından tepki gecikmedi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, Netanyahu’nun ABD ile gergin ilişkilere neden olan sözlerine rağmen İran’ın nükleer silah edinme girişimlerini engelleyeceklerini ifade ederek İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun açıklamalarına tepki gösterdi.

Psaki açıklamasında, ABD’nin çıkarları doğrultusunda İsrail’e yardımda bulunacağını şu sözlerle vurguladı:

“İsrail Başbakanı’nın bu konuda kesin bir tavrı var. Ancak bizim ve Başkan Joe Biden’ın sorumluluğu ABD’nin çıkarlarına göre hareket etmek ve İran’ın nükleer silah elde etmesini engellemek için bir anlaşmaya varmaktır. Çıkarlarımız doğrultusunda hareket etmeye devam edeceğiz. Geçen yıllarda olduğu gibi İsrailli yetkililer ile iletişimde olacağız, bu konudaki davranışımız değişmedi.” 

Psaki, İsrail’in ABD’den 1 milyar dolarlık askerî yardım talebi ile ilgili soruya da “İsrail’e yardım sağlama planlarımızda ve Filistinlilere insani yardım sağlama isteğimizde hiçbir şey değişmedi.” yanıtını verdi.

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.