İsmail Demir: Hasımlarımıza sürpriz etkisi yapacak bazı unsurları sahaya vermeyi amaçlıyoruz

“İnsansız Kara Araçları ve Askeri Robotik Teknolojiler Töreni”ne katılan Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı İsmail Demir ve Türk savunma sanayiinin önde gelen temsilcileri arasında; hafif sınıftan ağır sınıfa kadar 9 farklı tipteki İKA’ların temin edilmesi için niyet beyanı imzalandı.

İmza törenine SSB Başkanı İsmail Demir ve ASELSAN, HAVELSAN, FNSS, KATMERCİLER gibi Türk savunma sanayiinin önde gelen şirketlerinin temsilcileri katıldı. 

Tören öncesi konuşmasında, “Gelişen, büyüyen ve dünyaya adından sıkça söz ettirmeye başlayan savunma sanayiimiz, insansız sistemler konusunda bir vizyon çizmiş durumda.” ifadelerini kullanan İsmail Demir şu açıklamalara yer verdi:

“Bilindiği gibi günümüz modern muharebe sahası; yoğun teknoloji ve yapay zeka harp teknikleriyle donatılmış ve giderek artan bu unsurların kullanılacağı bir ortam olmaya aday. Teknolojide gelişen çalışmalara paralel olarak hızlı bir gelişme gösteren İKA’ların kullanımının ilerleyen dönemlerde oluşturacağı faydalara vaad olarak da bu kullanımın çeşitli mod ve fonksiyonlar bazında artarak devam edeceğini rahatlıkla görebiliriz. Geleceğin muharebe sahasının nasıl şekillenmeye başladığının örneklerini görüyoruz. İHA’larda sağladığımız başarıyla beraber kara, deniz ve hatta denizaltı araçlarında benzeri bir sistem ortaya koymak hatta belki çok rollü insansız araçlara doğru yol almak, buna ilave olarak da robotik sistemler ve yürüyen sistemlere doğru da çalışılması gerektiği de aşikar.”

“Amaç hasımlara sürpriz etkisi yapmak”

Çoklu operasyonel ihtiyaçların ancak bu tür sistemlerin entegrasyonunun ve beraber çalışılabilirliğinin sağlanmasıyla mümkün olacağını söyleyen İsmail Demir, konuşmasının devamında, “Eğer yarının gelişmelerini bugünden öngöremezsek, yarın harekat alanında karşımıza çıkacak bazı unsurlar bize sürpriz etkisi yapabilir; ama bizim amacımız tam tersi: Hasımlarımıza sürpriz etkisi yapacak bazı unsurları sahaya vermektir.” şeklinde dikkat çeken ifadelere yer verdi.

“Geleceğin muharebe ortamında Mehmetçiğin görünmeden gören, sezilmeden sezen bir yapıya kavuşmasını istiyoruz”

Çeşitli boyut ve kapasitelerdeki araçları deneysel ve prototip anlamda sahaya verdiklerinden bahseden İsmail Demir, sözlerine şu şekilde devam etti:

 “Burada tabi kullanıcılarla kuvvetlerimiz arasında yapılan iş birliğinin, oradan gelen geri bildirimlerin değeri çok büyük. Geleceğin muharebe ortamını hep birlikte şekillendireceğiz çünkü o ortamda amacımız; kuvvetlerimizin hasımlarına korku salan ve onları alteden bir yapıya kavuşması; görünmeden gören, sezilmeden sezen, vurulmadan vuran bir kuvvet yapısına doğru yol alabilmemiz.”

Editör : SavunmaTR Haber Merkezi

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

Benzer Haberler

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.