SavunmaTR
  • Savunma Sanayii
    • Hava Platformları
    • Kara Platformları
    • Deniz Platformları
    • Silah Sistemleri
    • İnsansız Sistemler
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Hava Savunma Sistemleri
  • Araştırma-Analiz
  • Gündem
  • İnfografik
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka
  • SavunmaTR+
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Giriş
SavunmaTR
  • Savunma Sanayii
    • Hava Platformları
    • Kara Platformları
    • Deniz Platformları
    • Silah Sistemleri
    • İnsansız Sistemler
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Hava Savunma Sistemleri
  • Araştırma-Analiz
  • Gündem
  • İnfografik
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka
  • SavunmaTR+
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
SavunmaTR
Anasayfa Savunma Sanayii

ROKETSAN Stratejik İş Ortaklığı Zirvesi’nde “kapasite artışı” mesajları

Kübra Demirbaş yazan Kübra Demirbaş
02/04/2026
Okuma Süresi: 5 dakika okuma
A A
0
Görsel: AA

Görsel: AA

ROKETSAN’ın savunma sanayisindeki iş birliklerini güçlendirmeyi hedeflediği Stratejik İş Ortaklığı Zirvesi’nin üçüncüsü Ankara’da gerçekleştirildi. Zirvede dijitalleşme, sürdürülebilirlik, risk yönetimi, inovasyon, tedarik zinciri ve millileştirme gibi kritik başlıklar ele alındı.

Şirketin Genel Müdürü İkinci, zirvenin açılışında yaptığı konuşmada, caydırıcılığın önemine dikkati çekti.

İkinci, “İçinde bulunduğumuz coğrafyada ülkemiz, Cumhurbaşkanımızın önderliğinde hem dosta güven veren hem de düşmanlarımıza caydırıcılık etkisi yüksek olan bir konumda duruyor. Bunun en önemli kısmını ise savunma sanayimizin yapmış olduğu ataklarla sağlıyoruz. Son savaşlarda gördük ki artık cephede muharebenin olduğu, tankların, kısa menzilli silahların yer aldığı bir savaştan ziyade, uzun menzilli füzeler, hava savunma sistemleri, kamikaze dronlar, insansız hava aracından atılan mühimmatların yer aldığı uygulamaların daha çok yer aldığı bir dönemdeyiz. Bu dönemde de ülkemizin neredeyse güdümlü roket füze teknolojilerindeki ihtiyacının tamamını karşılayan ROKETSAN’ın stratejik önemi giderek artıyor.” dedi.

Buy JNews Buy JNews Buy JNews
REKLAM

“Yüksek teslimat performansı için kapasite artışı gerekiyor”

İkinci, stratejik iş ortaklarının ROKETSAN’ın tüm çalışmalarında yer aldığı merkezi öneme, iş ortaklarından beklentilerine ve zirvenin bu kapsamdaki önemine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

“ROKETSAN’da 2024 yılı itibarıyla 88 olan iş ortağı sayımız bugün 106. Biz iş ortaklarımızı, şu andaki üretimlerimizin en önemli paydaşları olmaları nedeniyle ROKETSAN ailesinin bir parçası olarak görüyoruz. İş hacmine baktığımızda, 2024 yılında iş ortaklarımız aracılığıyla aldığımız ürünlerimizin toplam bedeli 665 milyon dolarken 2025 yılında bu 1 milyar dolara yaklaştı. Aslında ROKETSAN’ın yapmış olduğu tedarikin neredeyse yüzde 50’sini bizimle beraber bugün bu zirveye katılmış iş ortaklarımız aracılığıyla yapıyoruz.”

Değer üretme ve uluslararası rekabete yönelik adımlar atma yolunda ROKETSAN’ın iş ortaklarına sonsuz destek sağlayacağını vurgulayan İkinci, dijital dönüşüm ve sürdürülebilirliğin en önem verdikleri hususlar arasında olduğunu söyledi.

İkinci, stratejik iş ortaklarından beklentilerine de değinerek, şu değerlendirmede bulundu:

“İş ortaklarımızdan risklerini yönetmelerini, çevik hareket etmelerini, inovasyonu temel bir kavram olarak gündemlerinde tutmaları bekliyoruz. Onlardan ricamız işlerine, kendi yatırımlarına tekrar bir daha bakıp, eksikliklerini gidermelerini bekliyoruz. Bizden devletimiz de uluslararası kullanıcılarımız da çok yüksek teslimat performansı bekliyor. Bugün ihracat potansiyelimiz yüzde 92’nin üzerinde. Aslında şu andaki üretimlerimizin ve teslimatlarımızın katbekat artacağı bir döneme giriyoruz. Bu dönemdeki yatırımlar ve zamanında teslimat performansı bizim için çok kritik. Bunun için de kapasite artışına ihtiyaç var. Bugün düzenlenen zirvenin temel konularından biri bu.”

“Şirket olarak yüzde 92 yerli ve milli kaynak kullanma seviyesine ulaştık”

İkinci, başkentte bir otelde gerçekleştirilen ROKETSAN Stratejik İş Ortakları Zirvesi’nin ardından yaptığı açıklamada, ABD ve İsrail’in İran’a yönelik saldırılarıyla başlayan sürecin etkilerine ilişkin değerlendirmede bulundu.

Savaş gibi gelişmelerin dünyanın bütün sektörlerindeki tedarik zincirlerini çok derinden etkilediğine dikkati çeken İkinci, ROKETSAN’ın ulaştığı yerli üretim seviyesinin bu etkileri sınırladığını söyledi.

İkinci, “Bizler yüzde 92 seviyesinde yerli ve milli kaynakları kullanma seviyesine ulaşmış bulunmaktayız. Dünyadaki tedarik zincirindeki aksaklıklardan etkileniyoruz ama yüzde 90 üzerindeki yerli katma değer oranıyla çalıştığımız için bunlar bizi diğer paydaşlarımızla veya diğer rakiplerimizle karşılaştırdığımızda daha az etkiliyor.” diye konuştu.

İkinci, gelecekte olası risklere karşı alternatif kaynaklar oluşturma ve yerli üretime yönelik yatırımların sürdüğünü belirterek, şöyle devam etti:

“Mümkün olduğunca alternatif kaynaklar ve yerli üretime gerçekten çok ciddi yatırım yaparak bu konuda tamamen bağımsız bir savunma sanayi endüstrisi kurmaya gayret gösteriyoruz. Bunları da ne kadar doğru yaptığımızı bugünlerde görüyoruz. Çünkü gerçekten tedarik zinciri çok ciddi darbe gördü şu an. Dünyanın bütün endüstrilerinde bir sıkıntı var. Ama yine de bu ortamda üretimlerimize devam etme kabiliyetine sahip olmamız bizim için çok büyük bir avantaj.”

“Seri üretim kapasitesi tüm sistemlerde artacak”

ROKETSAN’ın elde ettiği gelirleri altyapı ve seri üretim kapasitesine yönlendirdiğine işaret eden İkinci, yakın dönemde kapasite artışlarına ilişkin yeni gelişmelerin kamuoyuyla paylaşılacağını anlattı.

“ROKETSAN kazanmış olduğu bütün paraları seri üretim kapasitesini artırmak için altyapısına yatırıyor. Yakında bunlarla ilgili de çok güzel haberleri inşallah halkımıza paylaşacağız.” diyen İkinci, kapasite artışlarının birçok sistemde etkisini göstereceğini bildirdi.

İkinci, “Bu mevcut altyapılara ek olarak gerçekleştirmiş olduğumuz kapasite artışlarıyla sadece TAYFUN balistik ve SOM seyir füzesi değil, ATMACA, SİPER, HİSAR, bütün sistemlerin aslında katbekat üretim kapasitelerinin arttığını hep beraber göreceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.

SİPER-2’de seri üretime geçilmesi hedefleniyor

SİPER-2 hava savunma füzesine ilişkin soruyu da yanıtlayan İkinci, sistemin geliştirme sürecinin sürdüğünü ve seri üretime geçişin hedeflendiğini söyledi.

İkinci, “SİPER-2, TÜBİTAK SAGE’nin tasarımını yaptığı bir füze. Bizler de üretimde beraber inşallah iş ortağı olarak yer alacağız.” ifadesini kullandı.

SİPER-2’nin SİPER ailesinin en üst düzey füzeleri arasında yer alacağını vurgulayan İkinci, testlerin sürdüğünü, en kısa zamanda seri üretime geçecek bir aşamaya gelmeyi hedeflediklerini bildirdi.

İkinci, hava savunma kabiliyetlerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların yalnızca SİPER ile sınırlı olmadığını belirterek, Çelik Kubbe Hava Savunma Sistemi kapsamındaki tüm unsurlar, HİSAR ve SUNGUR aileleri ile yeni nesil füze sistemlerinde kabiliyet artırma çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Mevcut sistemlere yeni sensörler ve ilave kabiliyetler kazandırmaya devam edeceklerini vurgulayan İkinci, SİPER ailesine ilerleyen süreçte yeni üyelerin de dahil olacağını sözlerine ekledi.

“İş ortaklarımız, sürdürülebilirliği iş modellerinin merkezine almalı”

ROKETSAN Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Yiğit de oluşturdukları ekosistemin önemine dikkati çekti.

Yiğit, “ROKETSAN’ın Stratejik Tedarikçi Yönetimi Programı ile tedarik zincirimizi daha dayanıklı, daha verimli ve daha rekabetçi bir yapıya kavuşturmayı hedefliyoruz. Bugün 100’ü aşkın firmamız bu program kapsamında farklı seviyelerde stratejik iş ortağımız olarak yer alıyor.” ifadelerini kullandı.

İş ortaklığı kültürünün önemine vurgu yapan Yiğit, şunları kaydetti:

“ROKETSAN’ın başarılarının arkasında insan kaynağımız, mühendislik gücümüz ve teknolojik kabiliyetlerimizin yanı sıra sizlerle kurduğumuz güçlü iş ortaklığı kültürü bulunmaktadır. Çünkü bir ülkenin bağımsızlığını ve geleceğini şekillendiren stratejik bir alan olan savunmada sürdürülebilir başarı ancak güçlü bir sanayi ekosistemiyle mümkündür.”

Bu süreçte iş ortaklarından en önemli beklentilerinin, “sürdürülebilirliği bir tercih değil, iş modellerinin merkezindeki bir strateji haline getirmeleri” olduğunu vurgulayan Yiğit, kritik ve yüksek katma değerli ürünlerde tam bağımsızlığı yani millileştirmeyi en üst seviyeye taşımanın da iş ortaklarının en önemli hedefleri arasında olması gerektiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: AA

Etiketler: ROKETSAN

Benzer Haberler

Savunma Sanayii

Türk Hava Kuvvetleri heyeti C-130J Programı için Marshall Aerospace’i ziyaret etti

yazan Kübra Demirbaş
56 dakika önce
0

Türk Hava Kuvvetleri, envanterine katılması planlanan C-130J Super Hercules uçaklarına yönelik yürütülen çalışmaları yerinde incelemek amacıyla Birleşik Krallık’a önemli bir...

Savunma Sanayii

Bayraktar TB2, kızılötesi güdümlü füzelere karşı kendini koruma kabiliyeti kazandı

yazan Kübra Demirbaş
4 saat önce
0

Türkiye’nin önde gelen insansız hava platformlarından Baykar tarafından geliştirilen Bayraktar TB2, yeni bir savunma kabiliyeti kazanarak dikkat çekici bir eşiği...

ABD, yeni nesil AIM-260 füzelerinin ilk ihracatına onay verdi!

24 saat önce

ABD, Grönland’daki askeri varlığını genişletmek için harekete geçti

1 gün önce
Görsel: AA

TÜBİTAK 2025 Faaliyet Raporu Açıklandı

2 gün önce
Görsel: Turdef

TÜBİTAK 2025 Faaliyet Raporu Açıklandı: Deniz Kuvvetleri İçin Geliştirilen YDYFR Projesi Tamamlandı

2 gün önce
Devamı Yükle

“Etkin, Güvenilir, Haberdar”

+90 530 308 17 96

[email protected]

2026 © Savunma TR. Tüm Hakları Saklıdır.

Savunma Sanayii
  • Hava Platformları
  • Kara Platformları
  • Deniz Platformları
  • İnsansız Sistemler
  • Silah Sistemleri
  • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
  • Hava Savunma Sistemleri
  • Hava Platformları
  • Kara Platformları
  • Deniz Platformları
  • İnsansız Sistemler
  • Silah Sistemleri
  • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
  • Hava Savunma Sistemleri
Kategoriler
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Röportajlar
  • Politika
  • Dosya Haber
  • Rapor & İnfografik
  • SavunmaTR Plus
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Röportajlar
  • Politika
  • Dosya Haber
  • Rapor & İnfografik
  • SavunmaTR Plus
SavunmaTR
  • Hakkımızda
  • Kariyer
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim
  • Hakkımızda
  • Kariyer
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
  • İletişim

Hoşgeldiniz

Aşağıdaki hesabınıza giriş yapın

Şifremi Unuttum?

Şifrenizi Sıfırlayın

Şifrenizi sıfırlamak için lütfen kullanıcı adınızı veya e-posta adresinizi giriniz.

Giriş
SavunmaTR
Onayı Yönet
En iyi deneyimleri sunmak için, cihaz bilgilerini saklamak ve/veya bunlara erişmek amacıyla çerezler gibi teknolojiler kullanıyoruz. Bu teknolojilere izin vermek, bu sitedeki tarama davranışı veya benzersiz kimlikler gibi verileri işlememize izin verecektir. Onay vermemek veya onayı geri çekmek, belirli özellikleri ve işlevleri olumsuz etkileyebilir.
Fonksiyonel Her zaman aktif
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından açıkça talep edilen belirli bir hizmetin kullanılmasını sağlamak veya bir elektronik iletişim ağı üzerinden bir iletişimin iletimini gerçekleştirmek amacıyla meşru bir amaç için kesinlikle gereklidir.
Tercihler
Teknik depolama veya erişim, abone veya kullanıcı tarafından talep edilmeyen tercihlerin saklanmasının meşru amacı için gereklidir.
İstatistik
Sadece istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Sadece anonim istatistiksel amaçlar için kullanılan teknik depolama veya erişim. Mahkeme celbi, İnternet Hizmet Sağlayıcınızın gönüllü uyumu veya üçüncü bir taraftan ek kayıtlar olmadan, yalnızca bu amaçla saklanan veya alınan bilgiler genellikle kimliğinizi belirlemek için kullanılamaz.
Pazarlama
Teknik depolama veya erişim, reklam göndermek için kullanıcı profilleri oluşturmak veya benzer pazarlama amaçları için kullanıcıyı bir web sitesinde veya birkaç web sitesinde izlemek için gereklidir.
Seçenekleri yönet Hizmetleri yönetin {vendor_count} satıcılarını yönetin Bu amaçlar hakkında daha fazla bilgi edinin
Tercihleri görüntüle
{title} {title} {title}
Sonuç Bulunamadı
Tüm Sonuçlar
  • Savunma Sanayii
    • Hava Platformları
    • Kara Platformları
    • Deniz Platformları
    • Silah Sistemleri
    • İnsansız Sistemler
    • Radar ve Elektronik Harp Sistemleri
    • Hava Savunma Sistemleri
  • Araştırma-Analiz
  • Gündem
  • İnfografik
  • Siber Güvenlik
  • Teknoloji
  • Yapay Zeka
  • SavunmaTR+